O tanara croata s-a trezit din coma si a inceput sa vorbeasca germana

O tânără din Croaţia s-a trezit din comă şi a început să vorbească în limba germană, limbă pe care abia începuse să o studieze cu câteva săptămâni înainte de a ajunge în stare gravă. Medicii croaţi au fost surprinşi când tânăra şi-a revenit în mod miraculos şi a început să vorbească limba germană în mod cursiv.

Părinţii adolescenţei au declarat că aceasta abia începuse să înveţe limba germană şi în urmă cu câteva săptămâni începuse să studieze folosind manualele de începător, aşadar era absolut imposibil pentru fiica lor să vorbească atât de cursiv.

Mai mult decât atât, fiica lor nu a mai vorbit limba croată comunica numai cu persoanele care i se adresau în limba germană. Directorul Spitalului K.B din Split, Dujomir Marasovic a declarat pentru o publicate croata că nu se cunoaşte cauza care a determinat că tânăra să uite limba maternă şi să vorbească într-o altă limbă. Nu se ştie niciodată care sunt consecinţele unei come provocate de un traumatism carnio-cerebral.

Evident că există nişte teorii formulate în astfel de situaţii, însă a declarat Marasovic nu se pot da încă publicităţii până nu sunt probate în urma unor testări repetate. Tânăra croata se află sub supravegherea medicilor care studiază cauzele acestui mister.

În acelaşi timp, familia acesteia se găseşte într-o situaţie delicată deoarece aceasta refuza comunicarea în limba maternă în schimb discuta cu orice persoană care ii vorbeşte în germană.

Loading...

coma

Medicii susţin că s-au mai întâmplat astfel de evenimente. Au existat situaţii în care pacienţii care şi-au revenit din comă au început să vorbească diverse limbi, unele chiar dispărute de foarte mult timp, cum ar fi babiloniana veche sau egipteană.

Pentru mai multe articole și discuții interesante, te invitam în grupul nostru de Facebook!loading...
S-ar putea să-ți mai placă și