Mistere

Conspiratii

O studenta din SUA a fost exmatriculata pentru ca a refuzat sa poarte un ecuson cu cip RFID

0views

În urmă cu câțiva ani, când s-a lansat ideea implementării cipurilor în corpul uman, au existat voci din întreaga lume care susțineau că această practică nu va fi pusă niciodată în funcțiune. S-a considerat că implementarea chipurilor, fie sub piele, sau în diverse documente nu este altceva decât o fantasmagorie. Pe de cealaltă parte, iubitorii teoriei conspirației au susținut în tot acest timp că această practică are menirea de a priva omenirea de libertate și deținerea controlului absolut asupra maselor.

În Statele Unite ale Americii, introducerea cipurilor în diverse documente a devenit o modalitate banală de control. Pe lângă faptul că există camere de filmat până și în cele mai nebănuite locuri, fiecare act de identitate este dotat cu un cip. Astfel, într-un district școlar din San Antonio, toți elevii sunt obligați să poate ecusoane care au implementate cipuri RFID (radio-frequency identification – identificarea prin radiofrecvenţă). Acestea conțin un cod de bare, precum produsele de la magazin, prin care se poate identifica studentul de la distanță. Pe lângă acest fapt, monitorizarea se face în permanență, chiar și atunci când studentul este în intimitatea sa.

Conducerea școlii susține că cipurile RFID sunt o normalitate în era electronică din care facem parte și din această cauză fiecare student al școlii are obligaţia să se lase urmărit și identificat la orice oră din zi sau noapte.

Andrea Hernandez, una dintre elevele școlii Northside Independent School District, a refuzat cu vehemență să poarte ecusonul în cauză, fapt pentru care a fost exmatriculată fără drept de apel. Ea a susținut că nu poate să se lase urmărita pentru că religia sa nu îi permite, fapt pentru care discriminarea s-a produs și a trebuit să plătească cu privarea dreptului de a studia pentru că s-a opus unei practici de control.

Pentru că eleva și-a căutat dreptatea în justiție, decizia școlii a fost temporar suspendată în urma deschiderii unui proces de amploare pe această temă.

Loading...

Oare societatea în care avem norocul său ghinionul să trăim a ajuns în momentul în care doar prin exercitarea controlului absolut asupra maselor poate să se mai definească? Chiar trebuie să plătim pe lângă taxe și impozite și dreptul la libertate pentru a putea beneficia de educație, sau de dreptul de integrare și dezvoltare personală? Acestea sunt doar câteva întrebări la care trebuie să răspundă societatea civilă americană și nu numai înainte să-și dea seama că sistemul impus de clica conducătoare are menirea să stoarcă cetățenii de bani și mai nou de drepturile garantate de constituție. Nu suntem produse, nu suntem animale și nimeni nu are dreptul să ne controleze și nici să ne urmărească împotriva voinței noastre. Cipurile implementate în diverse acte de identificare au menirea să ne priveze de orice formă de libertate.

loading...