O sirenă moartă, descoperită pe o plajă din Mexic

Caz neobişnuit pe plajele Pajapan, aflate la sudul Veracruzului din Mexic. Acolo a fost găsită o sirenă moartă.

Zilele acestea, pe Internet circulă o serie de imagini impresionante cu o presupusă sirenă, găsită moartă pe o plajă. Din imagini se poate vedea clar cum stă întinsă pe pământ o fată cu un corp acoperit de solzi şi cu o coadă de peşte.

Totuşi, mai mulţi internauţi susţin că este vorba despre o sirenă falsă, creată în anul 2011 pentru filmul „Piraţii din Caraibe” de către Joel Harlow, şi totul nu e decât o mare farsă. De altfel, în unele ipostaze, „sirenei” i se întrezăresc genunchii… foarte umani!

Prima mențiune documentară privind existența unor ființe jumătate pește jumătate om, numite sirene, este în Odiseea lui Homer. Sirenele erau de obicei trei la număr, jumătate femei, jumătate păsări sau peşti. Aveau voci minunate și prin cântecul lor, atrăgeau marinarii, care, pentru a le auzi cât mai de-aproape, ajungeau să-și sfărâme corăbiile de stânci.

Ulise ar fi pățit la fel, dar, povățuit de vrăjitoareaCirce, s-a legat de catargul corăbiei, iar tovarășii lui și-au astupat urechile cu ceară pentru a nu mai auzi cântecul sirenelor

loading...

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns