Mistere

Bizar

O siluetă umană fotografiată de sonda Messenger pe Mercur (foto)

0views

Un set de imagini extrem de interesante au fost captate de sonda spațială Messenger, care exorbitează planeta Mercur încă din anul 2011. Dintre acestea, cele care au atras atenția specialiștilor sunt două reprezentări extrem de bizare, o siluetă umanoidă și figura lui Mickey Mouse.

Imaginile au fost surprinse în partea de nord a Bazinului Caloris și imediat au aprins imaginația internauților. Unii dintre ei cred că este vorba despre un mesaj secret pe care o civilizație extraterestră l-ar fi lăsat în urmă și din această cauză formațiuni ciudate se regăsesc pe Mercur.

În același timp, astronomii susțin că imaginile surprinse de sonda spațială nu sunt altceva decât formațiuni naturale care se regăsesc pe Mercur. Se crede că ele au fost produse în urma unui impact cu un meteorit. Explicația acestor imagini are două perspective în opinia oamenilor de știință. Este vorba despre un joc de lumini și din această cauză imaginile indică o siluetă umana și o figura a unui personaj din desene animate.

O alta perspectivă care poate explica aceste ciudățenii este pareidolia. Aceasta este caracterizată ca fiind o stare psihologică în care se formează iluziile și anumite figuri pot fi confundate cu lucrurile familiare. Pareidolia se mai referă și la faptul căbolnavul” are o imaginație debordată care îl împinge spre o stare de reverie.


Cea de-a doua explicație este puțin deplasată pentru că este improbabil ca toți oamenii de pe această planetă să sufere de aceeași boală.

Loading...
loading...