Descopera

O rasă extraterestră a trăit în Malta acum 3500 de ani?

Istoria omenirii este mult mai complexă decât ne-am putea imagina. Un exemplu grăitor îl reprezintă descoperirea craniilor alungite dintr-o necropolă din Malta.

La începutul secolului trecut, o echipă de arheologi a realizat una dintre cele mai bizare descoperiri. Ei efectuau săpături într-un sit arheologic din Malta, care poartă numele de Hal-Saflieni, și acolo au descoperit peste 7000 de schelete. Acestea păreau că ar fi aparținut oamenilor obișnuiți, dar ciudăţenia este că unele dintre ele aveau craniile alungite sau chiar deformate.

Descoperirea a stârnit curiozitatea oamenilor de știință, care timp de 5 ani au explorat această necropolă. Interesant este faptul că necropola este realizată din numeroase blocuri masive de piatră, pe care sunt inscripționate diverse mesaje sub forma unor desene bizare.

Acestea nu au putut fi descifrate niciodată, iar raportul final al cercetării a rămas cu numeroase semne de întrebare. Ce fel de ființe au fost acestea cu capetele alungite și ce reprezintă de fapt aceste desene dubioase?

Situl de la Hal-Safleni are numeroase camera conectate, unele pe post de cripte, iar altele pe post de sanctuar.

Primul strat se află la 10 metri sub suprafaţă şi este format din peşteri naturale ce mai târziu au fost extinse artificial.

loading...

Al doilea strat conţine încăperea principal ce se bifurcă spre alte încăperi. Statui precum intriganta “Doamnă ce doarme” au fost deasemenea dezgropate în prima încăpere. La acelaşi nivel avem unică Încăpere a Oracolului ce se continua cu Încăperea Decoraţiilor caracterizată de pereţi netezi şi modele elaborate cu spirale.

În aceeaşi încăpere, lipită de peretele din dreapta intrări, stă o mână de om incrustata în piatră. Următorul obiectiv ce apare în raport este o groapă de 2 metri al cărui scop poate fi doar speculat: groapa cu şerpi său punct de colectare al pomenilor.

Ultima este o cameră specială intitulată “Sfânta Sfintelor”. Aceasta conţine trei structuri de piatră verticale cunoscute drept trilotoni, fiind înrămate una într-alta.

Nu au fost găsite oase în al treilea nivel şi nici alte rămăşiţe umane. În acest ultim strat subteran se crede că s-ar fi depozitat grânele, apa şi felurite substanţe pentru întreţinere.

cranii alungite malta - O rasă extraterestră a trăit în Malta acum 3500 de ani?

Cercetările ulterioare au demonstrat că aceste ființe au fost total diferite de omul din acele vremuri. Mici de statură, cu membrele lungi și craniile alungite, oamenii străvechi din Malta nu se încadrau deloc în peisajul european de acum 3500 de ani. Mai mult de atât, nivelul de cultură al acestei civilizații a fost unul ridicat, exact la fel ca și cel al dezvoltării tehnologice.

Oare a fost vorba despre un alt tip de oameni sau avem de-a face cu reprezentanții unei specii extraterestre? Nimeni nu poate răspunde cu exactitate la această întrebare, motiv pentru care dă frâu liber speculaţiilor.

 

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top