Descopera

O profeție apocaliptică inspiră gruparea Statul Islamic: un RĂZBOI între armata islamică și ”hoarda de infideli” anunță sfârșitul lumii

O veche profeție, romanțată de militanții grupării Statul Islamic vorbește despre bătălia care va avea loc întrea armata islamică și o ”hoardă de infideli” în Siria, anunțând sfârșitul lumii. Este vorba de un edict vechi de peste 1300 de ani, un raport (Hadith) de acte, învățăminte și ziceri ale Profetului Mahomed și care face referire la ”o hoardă” ce va lansa 80 de bannere ce vor cădea peste o armată musulmană din orașul sirian Dabiq, scrie site-ul Activenews.

Se vorbește și de un ”Malahim” , echivalentul Armageddon-ului în învățămintele creștine, în care, la final, musulmanii vor ieși triumfători.

Se spune că profeția ar fi o parte esențială a ideologiei Statului Islamic și a fost folosită pentru a alimenta campania de recrutare de jihadiști care cred că sunt ”vârfurile istoriei”.

Susținătorii SI pe rețelele de socializare au început deja să compare recentele evenimente din Siria cu profeția și să recunoască unele avertismente din ”Malahim”.

Mai mult, combatanții Statului Islamic au citit și au încercat să reproducă profeția în lupta de cucerire a orașului Dabiq, în august, când clamau că numele orașului sirian ar fi devenit sinonim cu lupta împotriva occidentului. Gruparea teroristă care și-a întins tentaculele în Siria și Irak are chiar o revistă oficială cu numele ‘Dabiq’.

statul islamic - O profeție apocaliptică inspiră gruparea Statul Islamic: un RĂZBOI între armata islamică și ”hoarda de infideli” anunță sfârșitul lumii

Susținătorii jihadiștilor sunt chiar convinși de validitatea profeței, despre care nu încetează să își spună părerea pe rețelele de socializare.
Anticul Hadith a fost transmis, de la generație la generație, în cursul ultimilor ani, și aduce în prim-plan o bătălie între o armată de musulmani și forțele necredincioșilor. Profeția a jucat un rol cheie în ideologia SI încă din primele zile ale înființării sale.

loading...
loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top