Take a fresh look at your lifestyle.

O problema de matematica simpla care te face mult mai inteligent

Matematica este o ştiinţă care se bazează pe anumite reguli stricte, cu ajutorul cărora se pot dezvolta diverse teorii şi principii. Unii consideră matematica o ştiinţă abstractă definită în mod axiomatic folosind logica formală.

Studiul structurii se bazează în mod generic pe teoria numerelor: inițial studiul numerelor naturale, numere pare, numere impare apoi numere întregi, continuând cu numere raționale și în sfârșit numere reale, întotdeauna corelate cu operațiile aritmetice între acestea, toate acestea făcând parte din algebra elementară. Dar ce te faci atunci când realizezi că aceste numere, care stau la baza întregii ştiinţe, nu sunt chiar atât de exacte?

Cel mai bun exemplu este egalitatea dintre 1 şi 0,999. Cine ar fi crezut că aşa ceva este posibil? Priviţi demonstraţia de mai jos pentru a înţelege întreaga procedură. Este mai mult decât simplă.

Pornind de la această egalitate, putem spune că dacă 1+1=2 şi dacă 1=0,999, atunci 2=0,999+0,999(1,998)? Şi atunci cum poate ca o operaţie de bază să aibă două rezultate diferite?

loading...

Comentariile sunt închise.