Descopera

O planetă misterioasă în Sistemul Solar! Oamenii de știință sugerează că Nibiru există dincolo de Pluto

Astronomii au descoperit existența unei planete, de circa 10 ori mai mare decât Terra, dincolo de orbita lui Pluto. Chiar dacă nu s-a detectat prezența sa fizică, specialiștii susțin că este acolo.

Doi astronomi din cadrul Universității din Madrid susțin că au dovezi care atestă existența unei planete incredibil de mare, care se află la marginea Sistemului Solar. Descoperirea este una teoretică, pentru că nu se cunoaște existența sa fizică, ci au fost studiate anumite anomalii, care nu se pot explica altfel.

Existența unei planete gigant în Sistemul Solar este o problemă foarte veche și încă din cele mai vechi timpuri, civilizațiile antice cunoșteau detalii impresionante despre ea. Cei doi astronomi spanioli, au pornit de la această ipoteză și au calculat distorsiunile de la marginea sistemului nostru solar. În acest fel, au ajuns la concluzia că acolo trebuie să se afle un corp ceresc de circa 10 ori mai mare decât Terra, care modifică orbitele celorlalte obiecte spațiale.

În general, obiectele transneptuniene sunt influențate de forța de gravitație a acestei planete. Acest fenomen poate fi explicat doar prin existența unei planete gigant. Problema se pune de ce această planetă nu a putut fi niciodată observată cu ajutorul telescoapelor extrem de performante din zilele noastre?

Este aproape imposibil de răspuns la această întrebare, dar cu toate acestea există numeroase perturbații care îi împing pe specialiști să susțină că Sistemul Solar deține o planetă misterioasă.

În 2016, oamenii de știință americani,  Konstantin Batygin  și  Michael E. Brown, de la Universitatea Arizona, au elaborat o lucrare științifică, care prezenta detaliat această planetă misterioasă. Este vorba despre un super-Pământ, de circa 10 ori masa planetei noastre, un diametru de circa 4 ori mai mare decât al Terrei și cu o orbită eliptică de circa 15.000 de ani.

loading...

Această lucrare a fost publicată în revista de specialitate a Societății Astronomice Regale și reprezintă primul pas spre descoperirea planetei Nibiru, așa cum o numeau sumerienii în urmă cu câteva mii de ani.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top