Mistere

Spiritualitate

O noua tableta maya anunta sfarsitul lumii in 21 decembrie 2012

0views

O nouă tableta mayaşă, descoperită de arheologi în situl arheologic de la Comalcalco, pune pe jar opinia publică cât şi pe oamenii de ştiinţă cu privire la sfârşitul lumii care se va produce în dată de 21 decembrie 2012.

Tableta îi înfăţişează pe cei mai importanţi zei mayaşi,  Bolon Yokte zeul creaţiei cât şi pe cel al războiului. Interpretarea dată de arheologi este una clară, în anul 2012 se va produce un eveniment important care va pune capăt civilizaţiei pe care o cunoaştem cu toţii în prezent. Evenimentul va avea loc pe 12 decembrie şi va încheia un ciclu al evoluţiei, iar ceea ce va urma după rămâne un mister. Din această cauză confruntarea celor doi zei este interpretată de arheologi ca fiind punctul de pornire pentru începutul Apocalipsei.

Imediat ce tableta a fost interpretată au apărut şi voci care susţin că fatidică dată de 21.12.2012 nu este momentul în care se va sfârşi lumea ci clipa în care omenirea va fi obligată să aleagă un nou drum în calea dezvoltării sale. Unii dintre arheologi susţin că nu se ştie ceea ce va urma după această dată, dar sunt mai mult decât convinşi că omul nu va dispărea de pe Terra. Există posibilitatea ca inscripţiile să fi fost interpretate în mod eronat iar sfârşitul lumii nu se va produce în 21 decembrie 2012 ci doar un ciclu temporal va lua sfârşit şi un nou început, pentru supravieţuitorii catastrofei, va lumina minţile oamenilor.

loading...