Descopera

O nouă specie de hominid descoperită într-o peșteră din Africa de Sud: Homo naledi

 

O nouă descoperire realizată în Africa de Sud dă peste cap întreaga istorie a omului pe Terra. Este vorba despre scheletul unui nou tip de om, supranumit de cei care au făcut descoperirea, Homo naledi.

Una dintre cele mai mari descoperiri arheologice din ultimii ani a fost realizată de o echipă de specialiști de la Universitatea din Witwatersrand, în colaborare cu National Geographic, într-o peșteră situată la circa 45 de kilometri de Johannesburg, Africa de Sud.

În urma unei misiuni de cercetare de amploare, în locul cei mai izolat al peșterii în cauză au fost descoperite peste 1500 de elemente osoase. Acestea se pare că aparțin unei noi specii umane, care a fost botezată Homo naledi. Interesant este faptul că această specie antică are numeroase elemente comune cu cea a omul modern.

Un aspect impresionant este că Homo naledi avea creierul mult mai mic decât cel al omului actual și cu o formă mult mai ciudată.

În urma analizelor de laborator s-a stabilit că Homo naledi a trăit pe Terra în urma cu peste 2,6 milioane de ani. Mai mult de atât, oamenii de știință sunt de părere că acest tip de om trăia după anumite reguli pentru că schelete au fost găsite în cel mai întunecos și retras loc al peșterii. Acest fapt demonstrează faptul că strămoșii noștri foarte îndepărtați își depozitau morții în locuri speciale.

homo naledi - O nouă specie de hominid descoperită într-o peșteră din Africa de Sud: Homo naledi

Echipa care a făcut descoperirea a declarat că Homo naledi erau niște oameni înalți, cu capetele mici și cu o mobilitate incredibilă. Ei erau capabili să-și rotească membrele extrem de mult și acest fapt demonstrează că puteau să escaladeze munții cu ușurință.

loading...
loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top