The news is by your side.

O nouă descoperire arată că oamenii vor putea să trăiască până la 500 de ani

Oamenii de știință susțin că au realizat o descoperire prin care în viitorul apropiat durata de viață a omului poate crește până la aproximativ 500 de ani.

Cercetătorii americani au reușit să modifice două gene care sunt responsabile cu îmbătrânirea la viermele Caenorhabditis elegans și astfel s-a reușit prelungirea duratei de viață de circa 5 ori. În aceste condiții, se poate spune că s-a realizat un pas important spre înțelegerea unei noi etape cu privire la modificarea genetică, dar și la mărirea duratei de viață într-un mod fără precedent.

„Ceea ce am reușit este o creștere sinergică a duratei de viața a unuia dinte cei mai complecși viermi atunci când vine vorba despre codul genetic. Putem spune că viermele a trăit de 5 ori mai mult decât era programat în mod normal”, susține Dr. Pankaj Kapahi, cercetător din cadrul Institutului Buck de Age, Novato, California.

Mutațiile genetice realizate sunt de-a dreptul uimitoare, dar în același timp conferă o perspectivă de aur asupra aplicării lor la om. Studiul mai arată că în viitorul nu foarte îndepărtat, după ce întregul proces de îmbătrânire va fi înțeles pe deplin, modificarea genelor cheie, care țin de îmbătrânire, va fi realizabilă și astfel omul va putea ajunge să trăiască de 5 ori mai mult, adică până la venerabila vârstă de 500 de ani.

viata

Prima etapă va consta în aplicarea procedeului asupra genelor umane. Odată ce procesul de îmbătrânire va fi redus la minimum, atunci organismul o să reacționeze mai lent când vine vorba despre îmbătrânire, după care cei mai norocoși dintre oameni se vor putea bucura de o viață îndelungată în care vor fi mereu tineri și sănătoși.

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și