Mistere

O lume antică secretă este îngropată sub deșertul Taklamakan

0views

Deșertul Taklamakan este locul în care se spune că sunt ascunse cele mai de preț mistere ale lumii. Descoperirile efectuate de-a lungul timpului au contribuit la această opinie generală. Legendele spun că în acest loc s-a născut omenirea, dar din diverse motive toate secretele au fost îngropate sub nisipul fierbinte.

Deșertul Taklamakan cu suprafața de 300.000 km² este un deșert din Asia Centrală, situat în China. După deșertul Rub al-Chali din sudul peninsulei Arabiei este cel mai mare deșert nisipos de pe glob, dunele având o înălțime de peste o sută de metri.

Oamenii antici credeau că odată întrați în acest loc nu mai există cale din întoarcere. Această credință se trage chiar de la numele deșertului, care în limba Uigur, Taklamakan se traducelocul în care poți intra, dar nu mai poți ieși”. Nu se poate preciza cu claritate ceea ce vrea să însemne această afirmație, dar se presupune că acest loc era unul dominat de forțe venite de dincolo de înțelegerea omului.

Potrivit unei legende străvechi, în locul în care se află cel mai mare deşert din China, cu zeci de mii de ani în urma sau poate și mai mult, o ființă supraumană și-a făcut apariția. Pentru că oamenii din zonă se confruntau cu nenumărate probleme, zeul le-a făcut cunoscute o serie de secrete universale de care să se ajute pentru a-și uşura viața. Printr-o lovitură puternică de ciocan, zeul venit din vastul Univers a despărțit muntele Altai în două. Astfel a creat o câmpie imensă, care era scăldată de o apă dulce. Acest tărâm era încuiat cu o cheie magică, pe care zeul a oferit-o conducătorului poporului Uigur pentru ca nimeni să nu pătrundă în zona magică. Din diferite motive, fiica conducătorului a pierdut cheia, iar zeul nervos a transformat tot ținutul într-o mare de nisip.

Pentru o perioadă mare de timp, această poveste a rămas la nivelul unei legende. Lucrurile s-au schimbat în momentul în care au fost efectuate diferite descoperiri sub nisipul fierbinte al deșertului Taklamakan. Exploratorii au descoperit mai multe urme de case antice. Acestea nu seamănă cu nicio casă descoperită pe Terra și au ridicat diverse semne de întrebare în rândul geologilor chinezi. Cele 18 case sunt înconjurate de mai multe temple, care nu se poate determina cui au fost închinate.
Mai târziu, au fost descoperite și ruinele orașului antic Loulan. Conform legendei, acest oraș a fost capitala regatului cu același nume și cel mai ciudat este că toate casele au fost construite pe butuci imenși de lemn. Dacă ținem cont că deșertul Taklamakan se întinde pe o imensă suprafață de 300.000 km² atunci nu putem să nu ne întrebăm de unde au adus oamenii acei bușteni?

Loading...

orasul loulan

Poate că legenda localnicilor despre zeul venit din Univers are totuși un sâmbure de adevăr. Cu toate acestea, cei mai mulți dintre arheologii chinezi caută diverse legende despre această zone pentru a putea realiza alte descoperiri importante despre ceea ce a însemnat poate leagănul omeniri.

loading...