Take a fresh look at your lifestyle.

O inventie care revolutioneaza viitorul: Hartia solara

Pe pe sfârşitul anilor 1980, un proiect interesant, o adevărată comoară tehnologică, era elaborat de un inginer oarecare. Proiectul se referea la descoperirea uneihârtii solare”, denumirea dată însuşi de inventator, care odată aplicată pe orice obiect transforma energia solară în electricitate.

Acest procedeu nou permitea dezvoltarea energiei de bază, creşterea randamentului, astfel pornind de la o singură instalaţie, alţii din preajma puteau beneficia de o energie puternică şi gratuită. Mai mult, hârtia aplicată pe un bec, în formă desul”, propaga energie în celelalte încăperi ale locuinţei prin ricoşeu. Aceasta ne duce cu gândul la nişte oglinzi lipite pe tavan, care reflectă o rază luminoasă, numai că în cazul oglinzilor lumina slăbeşte pe măsură ce este proiectată, în schimbhârtia solară” transmitea întreaga energie electrică. Este incredibil cum o întreagă casă putea să fie alimentată cu energie electrică, pornind de la un simplu bec, iar atunci când se dorea cufundarea ei în întuneric, se îndepărtasulul” de hârtie solară. Se mai poate adăugă faptul că aceste hârtii aplicate fiecărui aparat dintr-o bucătărie ar branşa toate aparatele la o reţea wireless de electricitate.

Aceasta invenţie ducea la falimentul companiilor de electricitate şi cu siguranţă că aceasta este cauza pentru care nici în ziua de astăzi nu cunoaştem numele inventatorului acestei hârtii miraculoase. Poate că patentul a fost cumpărat de companiile de electricitate sau poate că inventatorul a murit într-un accident suspect.

După cum vă puteţi imagina proiectul a fost abandonat, îngropat undeva departe de ochii curioşi ai oamenilor pentru că o asemenea invenţie putea să ne simplifice viaţa pe Terra atât de mult. Nu s-a dorit din raţiuni economice, aşa cum se întâmplă cu zeci de alte invenţii.

loading...

Comentariile sunt închise.