Take a fresh look at your lifestyle.

O harta interactiva”time-laps” prezinta cele 2053 de explozii nucleare efectuate pana in prezent

Artistul japonez Isao Hashimoto a creat o animație de tipultime-laps” prin care arată cele 2053 de explozii nucleare care au avut loc pe Terra. Nebunia atomică a debutat în 1945 cu efectuarea primului test nuclear din cadrul proiectului american Manhattan și s-a încheiat cu testele efectuate de Pakistan în mai 1998. În această perioadă, nu mai puțin de 7 națiuni și-au testat capacitatea atomică, efectuând 2051 de teste atomice la care se mai adaugă cele două explozii nucleare de la Hiroshima și Nagasaki.

La 6 august 1945 bomba atomică cunoscută caLittle Boy” a fost aruncată deasupra orașului Hiroshima, iar trei zile mai târziu, la 9 august 1945, cea de-a doua bombă atomică, cunoscută căFat Man”, a fost detonată deasupra orașului Nagasaki.

În această animație, fiecare națiune este reprezentată printr-o culoare distinctă și de fiecare dată când a efectuat un test nuclear o mică explozie apare pe harta lumii. Este impresionant numărul extrem de mare de bombe atomice care au fost lansate de-a lungul timpului la adăpostul nevoii cinice de a testa anumite arme de distrugere în masă. Punctul culminant în goana dezvoltării armelor atomice a avut loc în 1962, când, după cum se poate observa pe hartă, numeroase lumini de diferite culori se aprind pe harta lumii.

Să sperăm că această perioadă neagră din istoria omenirii s-a încheiat odată cu ultimul test atomic efectuat de Pakistan în 1998 și nu va mai fi niciodată nevoie ca vreo națiune să apeleze la astfel de arme nici măcar pentru a fi testate.

loading...

Comentariile sunt închise.