O furtună de materie întunecată se îndreptă spre Terra

O furtună de materie întunecată se îndreptă spre Terra

O furtună de materie neagră se îndreaptă spre Terra. Aceasta este unul dintre evenimentele mult așteptate de oamenii de știință, pentru că acum va fi momentul în care ei pot cerceta și eventual înțelege acest tip de materie.

Descoperirea surprinzătoare este realizată de un expert de la Universitatea din Zaragoza numit Ciaran O`Hare și publicată recent în revista Physical Review D.

Potrivit studiului, Sistemul Solar este pe cale să se scufunde în rămășițele unei vechi galaxii, devorată cu milioane de ani în urmă de Calea Lactee. Unul dintre aspectele care trebuie evidențiate este că toate galaxiile sunt înconjurate de materie întunecată și din acest motiv aceste furtuni de materie neagră nu sunt o noutate.

De fapt este sunt o noutate pentru noi, oamenii, pentru că până în prezent nimeni nu a mai asistat conștient la un asemenea fenomen, dar ele sunt o banalitate pentru galaxiile în sine.

Acest val de materie va pătrunde foarte curând în Sistemul Solar și la o dată viitoare, care nu se poate prognoza în prezent, va cuprinde și planeta noastră.

Mai mult de zece milioane de mase solare într-o furtună de materie întunecată

Cu un an în urmă, satelitul european Gaia a măsurat mișcările unei serii de stele vecine și în acest fel a capturat un curent necunoscut numit S1. Următoarele calcule au indicat că acestea au fost rămășițele unei mici galaxii, devorate de Calea Lactee în urmă cu milioane de ani.

Iar acum, studiul recent realizat de expertul O`Hare se concentrează pe masele solare de zece miliarde de materii întunecate care se mișcă și se îndreaptă spre planeta noastră.

univers

De fapt, toată această materie întunecată ar trebui să genereze o structură similară cu cea a unui „inel”. Cu toate acestea, specialiștii susțin că nu există niciun pericol pentru viața de pe Terra, iar cel mai important lucru este că ei pot studia foarte bine acest tip de materie.

CATEGORIES
Share This
>