O fată de 12 ani a descoperit că toți președinții americani sunt descendenții tronului Angliei

0

Dacă deschizi o carte de istorie și privești cu atenție toți președinții pe care i-a avut SUA până în prezent cu siguranţă că nu o să găsești nicio asemănare între ei. Lucrurile sunt mai complexe de atât pentru că o fată de numai 12 ani, din SUA, Bridge Anne D’Avignon a făcut o descoperire monumentală pe care niciun istoric nu a sesizat-o până în prezent.

Descoperirea constă în faptul că 42 dintre cei 43 de președinți americani au un descendent comun, regele Ioan al Angliei. Acest fapt este de-a dreptul uluitor, în condițiile în care Martin Van Buren, președintele cu numărul opt, nu are nicio legătură cu regele Ioan al Angliei pentru că are rădăcini olandeze.

Ioan (John) Plantagenetul (24 decembrie 1166 – 19 octombrie 1216) a fost rege al Angliei din 6 aprilie 1199 până la moartea sa (19 octombrie 1216). A fost și duce al Normandiei (1199-1204). Era fiul regelui Henric al II-lea al Angliei și al Eleonorei de Aquitainia. I-a succedat la tron fratelui său Richard Inimă de Leu.

Porecla sa „Ioan fără de Țară” (engl. John Lackland) provine din faptul că la moartea tatălui său era încă minor, iar legea engleză prevedea că fiii mai mici ai regilor decedați nu puteau să dețină domenii („țări”) de care nu s-ar fi putut îngriji.

Contemporanii săi l-au considerat un rege slab. A pierdut Ducatul Normandiei și, sub presiunea aristocrației engleze, a semnat Magna Charta Libertatum, fundamentul democrației engleze.

Ioan a devenit rege după moartea fratelui său Richard Inimă de Leu, petrecută în timpul asediului castelului Châlus-Chabrol din Limousin, Franța, la 6 aprilie 1199. Ioan a fost recunoscut ca duce al Normandiei la 25 aprilie, iar la 27 mai al aceluiași an a fost încoronat la Londra, în Catedrala Westminster, ca rege al Angliei.

Micuța elevă a reușit să facă această descoperire atunci când a realizat un proiect pentru școală care implica dezvoltarea arborelui genealogic. Din curiozitate s-a apucat să le facă arborele genealogic tuturor președinților americani și a descoperit cu stupoare că ei au strămoș comun.

BridgeAnne dAvignon created a family tree that connected 42 of 43 U.S. presidents to one common ancestor - O fată de 12 ani a descoperit că toți președinții americani sunt descendenții tronului Angliei

Descoperirea este senzațională în condițiile în care anterior istoricii și genealogii nu au putut să conecteze între ele doar 22 de familii prezidențiale. Mai mult de atât, acum se poate pune problema dacă există cu adevărat liberul arbitru, dacă noi ne trăim viața noastră sau pe cea impusă prin destin și chiar dacă nu există cumva cineva care ne controlează nu doar evoluția, ci și toate problemele cu care se confruntă societatea? Oare mai suntem atât de liberi precum ne place să credem?

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și