O exoplaneta care ar putea sa gazduiasca viata a fost descoperita

O nouă planetă descoperită recent de astronomi oferă noi speranţe în goana după descoperirea vieţii extraterestre. Trei planete gravitează în jurul unei stele aflate la 44 de ani lumină de Terra, dar doar una dintre ele se află înzona locuibilă”. Această planetă este de de 7 ori mai mare decât planeta noastă şi primeşte la fel de multă energie ca şi Terra, de la steaua în jurul cărei gravitează.

Oamenii de ştiinţă sunt încrezători că în viitorul apropiat pot descoperi viaţă extraterestră.HD 40307 este o stea pitică bătrână, perfect liniştită, aşa că nu există niciun motiv pentru ca o astfel de planetă să nu susţină o climă ca cea de pe Terra„, a declarat Guillem Angla-Escude, de la Universitatea Goettingen din Germania.

Până în prezent peste 800 de exoplanete au fost descoperite în afara sistemului nostru solar, însă foarte puţine dintre ele se află în zona locuibilă. Dintre aceste puţine exoplanete şi mai puţine se rotesc în jurul axei lor, ceea ce crează efectul zi-noapte care creşte şansele pentru dezvoltarea vieţii.

Planeta, denumită HD 40307g, face parte dintr-un sistem solar despre care s-a crezut iniţial că avea doar trei planete, toate pe orbite prea apropiate de steaua lor pentru ca apa să existe pe ele în stare lichidă. Nouă planetă este în stare solidă şi datorită distanţei faţă de steaua după care se învârte, dacă există apă, atunci este în stare lichidă. Probabil că planeta va fi în continuare monitorizată pentru a se încerca descoperirea vieţii extraterestre.loading...
S-ar putea să-ți mai placă și