Bizar

O creatură marină nemaiîntâlnită a speriat o ţară întreagă

Carcasa uriaşă a unei creaturi marine neidentificate a fost găsită pe o insulă din Indonezia, informează The Independent. Creatura marină, de 15 metri lungime, a fost descoperită pe plaja Hulung din Insula Seram de un pescar, Asrul Tuanakota, care a crezut iniţial că este o barcă sau un container de transport maritim.

Anchetatorii au descoperit că uriaşa creatură murise de cel puţin trei zile înainte de a ajunge pe ţărm, iar sângele său a transformat apa din jur în roşu, potrivit Jakarta Globe.

Turiştii s-au îndreptat imediat spre plajă pentru a vedea carcasa, în timp ce poliţia a încercat să securizeze zona.

Conducerea resurselor marine şi de coastă ale Indoneziei a anunţat că este probabil ca imensa carcasă să fi fost a unei balene cu cocoaşă, cu toate că alte persoane care au văzut creatura au susţinut că aceasta arăta mai mult ca un calamar gigant.

Cauza morţii creaturii nu a fost încă identificată, scrie Cancan.ro.

Locuitorii din Insula Seram au cerut guvernului naţional să-i ajute să clarifice şi să identifice rămăşiţele creaturii. Descoperirea a fost anunţată pentru ca experţi din întreaga lume să se implice în rezolvarea cazului.

loading...

Şeful adjunct al departamentului Prognoză al Institutului de Cercetare pentru Pescuit şi Oceanografie de la Sahalin, Nikolay Kim, a declarat: „Judecând după aspectul capului, creatura este în mod clar un mare delfin. Conform unei caracteristici a pielii, este o specie rară.

creatur%C4%83 marin%C4%83 - O creatură marină nemaiîntâlnită a speriat o ţară întreagă

Mă îndoiesc că a trăit în apele noastre. Cel mai probabil a fost adus de curentul cald. Pot să spun cu încredere că acesta este un fel de delfin. Cu toate acestea, are blană. E neobişnuit. Delfinii nu au nicio blană”.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top