O caracatiță gigant a fost descoperită pe o plajă din California

O caracatiță gigant a fost descoperită pe plaja din Santa Monica, California, la puțin timp după ce un alt pește neobișnuit de mare își făcuse apariția aproximativ în aceeași zonă.

O descoperire bizară și neobișnuită, a fost catalogată de oamenii de știință. Caracatița are o lungime de 53 de metri și cântărește câteva zeci de tone. Un asemenea exemplar nu a mai fost văzut până în prezent, iar zoologii ridică din umeri atunci când vine vorba despre găsirea unei explicații naturale cu privire la dezvoltarea unui asemenea specimen.

Totuși, există numeroși specialiști care susțin că aceste creaturi gigant au apărut în urma poluării radioactive care s-a scurs în apele oceanului în urma incidentului de la centrala nucleară de la Fukushima. Dacă această teorie se adeverește a fi veridică, atunci în viitorul apropiat putem să ne așteptăm să descoperim creaturi marine de dimensiuni și mai mari, în condițiile în care numai după doar 2 ani au apărut asemenea monștri.

Oamenii de știință sugerează că numeroase creaturi marine au suferit mutații genetice, iar viața din Oceanul Pacific este pusă astfel în pericol. Caracatița gigant nu mai era în viaţă, iar experţii au declarat că au de gând să o transporte pe bucăţi la un institut unde va fi studiată.

caracatita gigant

Pe de cealaltă parte, numeroși utilizatori de internet sunt de părere că fotografia este trucată și caracatița în cauză nu poate exista. Adevărat sau nu, problema care trebuie să atragă atenția opiniei publice este cea a poluării fără precedent a Oceanului Pacific. În fiecare zi sunt deversate peste 300 de tone de substanțe radioactive, de la centrala nucleară Fukushima. Materia radioactivă va transforma viața acvatică și probabil că peste zeci sau sute de ani, monștri marini vor fi cei care vor popula apele oceanelor pentru ca într-un târziu acestea să fie secate pentru totdeauna de viața.

Loading...loading...
S-ar putea să-ți mai placă și