Descopera

O alta barca solara care ii ducea pe faraoni in viata de apoi a fost descoperita in Egipt

În anul 1987 o descoperire impresionantă a fost făcută de către arheologii egipteni. Cu ajutorul tehnologiei cu ultrasunete, un obiect misterios a fost detectat sub nisipul fierbinte din apropierea Marii Piramide. Excavările au fost efectuate în trei mari etape, iar obiectul misterios nu a fost altceva decât o barcă. În mitologia egipteană aceast obiect  era supranumit „barca solară” şi se credea că poate purta sufletele faraonilor în lumea de apoi.

Descoperirea a fascinat întreaga opinie publică, cu atât mai mult cu cât obiectul are o vechime de peste 4500 de ani şi a aparţinut faraonului Kheops, al doilea faraon al dinastiei a IV-a. Odată ajunsă la a treia etapă de excavaţie, ambarcaţiunea a fost asamblata bucată cu bucată şi  expusă într-un muzeu din Egipt.

Conform credinţelor antice fiecare faraon trebuia să aibă o asemenea barcă solară pentru a putea parcurge călătoria spre lumea de apoi. Odată îmbarcat, sufletul faraonului, trecea printr-un tunel unde trebuia să se lupte cu fel de fel de creaturi ciudate. Atunci când călătoria se încheia, sufletul ajuns în lumea celor drepţi, avea posibilitatea la odihnă veşnică.

barca solara3 - O alta barca solara care ii ducea pe faraoni in viata de apoi a fost descoperita in Egipt

Această descoperire nu este prima de acest gen, în anul 1954 a mai fost descoperită şi excavata o altă barca solară care a aparţinut lui Kheops, al doilea faraon al dinastiei a IV-a din Vechiul Regat.

barca solara2 - O alta barca solara care ii ducea pe faraoni in viata de apoi a fost descoperita in Egipt

De asemenea, recent, o echipă de arheologi francezi a mai descoperit o altă barca solară care va fi excavată în perioada următoare. Se presupune că are o vechime de peste 5000 de ani şi a aparţinut faraonului Den, unul dintre faraonii din prima dinastie. Ambarcaţiunea are o lungime de 6 metri şi o lăţime de 1,5 metri şi s-a păstrat în stare bună.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top