The news is by your side.

O alta barca solara care ii ducea pe faraoni in viata de apoi a fost descoperita in Egipt

0

În anul 1987 o descoperire impresionantă a fost făcută de către arheologii egipteni. Cu ajutorul tehnologiei cu ultrasunete, un obiect misterios a fost detectat sub nisipul fierbinte din apropierea Marii Piramide. Excavările au fost efectuate în trei mari etape, iar obiectul misterios nu a fost altceva decât o barcă. În mitologia egipteană aceast obiect  era supranumitbarca solară” şi se credea că poate purta sufletele faraonilor în lumea de apoi.

Descoperirea a fascinat întreaga opinie publică, cu atât mai mult cu cât obiectul are o vechime de peste 4500 de ani şi a aparţinut faraonului Kheops, al doilea faraon al dinastiei a IV-a. Odată ajunsă la a treia etapă de excavaţie, ambarcaţiunea a fost asamblata bucată cu bucată şi  expusă într-un muzeu din Egipt.

Conform credinţelor antice fiecare faraon trebuia să aibă o asemenea barcă solară pentru a putea parcurge călătoria spre lumea de apoi. Odată îmbarcat, sufletul faraonului, trecea printr-un tunel unde trebuia să se lupte cu fel de fel de creaturi ciudate. Atunci când călătoria se încheia, sufletul ajuns în lumea celor drepţi, avea posibilitatea la odihnă veşnică.

barca-solara3 O alta barca solara care ii ducea pe faraoni in viata de apoi a fost descoperita in Egipt

Această descoperire nu este prima de acest gen, în anul 1954 a mai fost descoperită şi excavata o altă barca solară care a aparţinut lui Kheops, al doilea faraon al dinastiei a IV-a din Vechiul Regat.

barca-solara2 O alta barca solara care ii ducea pe faraoni in viata de apoi a fost descoperita in Egipt

De asemenea, recent, o echipă de arheologi francezi a mai descoperit o altă barca solară care va fi excavată în perioada următoare. Se presupune că are o vechime de peste 5000 de ani şi a aparţinut faraonului Den, unul dintre faraonii din prima dinastie. Ambarcaţiunea are o lungime de 6 metri şi o lăţime de 1,5 metri şi s-a păstrat în stare bună.

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și