Numerologie Cabala: Secretele energetice ale Numarului Cabalistic personal

Deşi originile ei sunt înrădăcinate în vechea antichitate, din timpul anticului Babilon, ştiinţa Cabalei a rămas practic ascunsă omenirii, de când ea a apărut în urmă cu mai mult de patru mii de ani.

Această înţelepciune nu este nici mai mult, nici mai puţin decât o succesiune de rădăcini, care pătrund în jos pe calea principiului de cauză şi efect, după reguli fixe şi determinate, care se îmbină într-un singur scop preamărit, descris carevelaţia Dumnezeirii Sale în faţa creaturilor Sale în lumea noastră”.

În ceea ce privește Kabbala, cei mai mulți ocultiști s-au blocat la a face legătura dintre cele 22 de litere ale alfabetului Evreiesc și cele 22 de cărți ce compun Arcana Majoră.

Prima observație importantă: în tradiția caldeană numărul 9 era considerat număr sacru și ca atare nu i s-a atribuit nicio literă. Aceste semne fiind Tzadi (18=1+8=9) și Teth.
Evreii scriu și citesc de la dreapta la stânga, astfel trebuie să începem cu Tau și urcăm spre Aleph. Observăm că la numărul 21 avem semnul Shin. Ca drept urmare la următorul semn tot cu litera „S”, Samech la numărul 15, nu se mai atribuie nicio literă.
Alfabetul Evreiesc este compus din 22 de litere, față de cel Latin compus din 26. Literele „în plus” au fost atribuite oarecum într-un mod subiectiv și există diferite moduri de distribuție a acestora. La „G”, Gimel deoarece înseamnă cămilă (camel) s-a atribuit și litera „C”. „Y”-ul de la Yod a fost identificat cu Latinul „I”, etc.
Cel mai folosit sistem de asociere este următorul:

1 – A, I, J, Y, Q
2 – B, K, R
3 – G, C, L, S
4 – D, M, T
5 – E, H, N
6 – U, V, W, X
7 – Z, O
8 – F, P
9 – nicio literă

Cum se calculeaza Numarul Cabalei?

Numerologia Cabala se bazeaza pe analizarea numelui si are in vedere numele complet (numele si prenumele). Fiecarei litere din numele intreg (numele de familie si toate prenumele) ii corespunde o anumita cifra. Pentru a afla care este Numarul Cabala care te caracterizeaza, trebuie sa aduni cifrele asociate fiecarei litere ce intra in alcatuirea numelui.

Loading...

De obicei, rezultatul este format din 2 cifre, iar in cazuri mai rare din 3. Se imparte acest rezultat format in doua cifre la 9. In mod obisnuit, se va obtine un numar cu virgula. Prima cifra de dupa virgule se aduna la randul sau cu 1. Acest rezultat final este Numarul tau Cabala.

Iata care sunt valorile si semnificatiile Numerelor Cabala:

Numarul Cabalistic 1

In sensul sau ezoteric, 1 este sinonim revelarii, inceputului si starii initiale, dar si miscarii ascendente si evolutiei. 1 favorizeaza ascensiunea pe o treapta superioara. 1 ca Numar Personal Cabalistic induce individualitate si independenta, capacitatea de a fi puternic pe cont propriu, un ego puternic dominat ocazional de egoism. Numarul Cabalistic 1 este dominat de planeta Soare.

Numarul Cabalistic 2

Prin natura sa cabalistica, 2 este sinonim expansiunii, cresterii, unitatii, dar si adaugarii. 2 favorizeaza forta atractiei si comunicarea dintre sinele persoanelor. Numarul cabalistic 2 face ca 2 persoane, 2 suflete, 2 constiinte sa rezoneze la un nivel de simpatetic, emotional. 2 poate cauza antipatii si simpatii. 2 ca Numar Cabalistic induce magnetism si putere de atractie, capacitatea de a stabili relatii cu usurinta. Influenta de Luna, Numarul Cabala 2 poate aduce incertitudine, rezerva, scepticism.

Numarul Cabalistic 3

In sensul sau ezoteric, 3 este sinonim extinderii, posibilitatii, sensului logic si rational al fenomenelor. Totodata, 3 mai poate fi asociat si abundentei si cantitatii ce se pot reflecta adesea si in concretul material, dar si izbandei.

3 ca Numar Cabala induce iubire si interconectare, convingere, dar si credinta in trairea iubirii. In plan lumesc, 3 ca Numar Cabala poate aduce succes de natura materiala, realizari si prosperitate pe mai multe planuri. 3 este influentat de planeta Jupiter.

Numarul Cabalistic 4

Prin esenta sa cabalistica, 4 este incarcat de energie telurica. El este sinonim de multe ori cu posesiunea materiala, cu rangul in societate, cu perceptia si imaginea in fata celorlalti. 4 este sinonim si cu proprietatea si abilitatea de a detine. In sens ezoteric, 4 este si moarte, incetare, stingere. Cum spuneam la inceputul articolului, aceste valente ale lui 4 sunt tainice, moartea putand fi extinctia unui aspect negativ interior si inlocuirea sa prin altul, pozitiv.

Cei caracterizati de acest numar cabalistic sunt persoane puternice, care vor trece in viata in mai multe incercari, insa vor ajunge intr-un final la o intelegere si armonie superioara cu sinele si cu divinitatea.

Numarul Cabalistic 5

Prin factura sa cabalistica, 5 este incarcat de energie creatoare plenara. 5 este sinonim puterii creatoare, inzestrarii spirituale, talentului artistic, iau uneori si genialitatii. 5 favorizeaza si fertilitatea, capacitatea de a da nastere frumosului indiferent de forma sa (obiect, fiinta umana, etc).

5 ca Numar Personal Cabalistic aduce si atasament fata de calatorii si o viziune artistica, dar obiectiva asupra lumii inconjuratoare. Persoanele influentate de Numarul Cabalistic 5 au un simt al dreptatii bine dezvoltat si o etica ireprosabila. 5 este influentat de planeta Mercur.

Numarul Cabalistic 6

Numarul Cabalistic 6 este incarcat de energie armonioasa. El reprezinta triumful armoniei dintre lege si libertate si este sinonim reciprocitatii, legaturilor de iubire dintre oameni si consensului deplin care se stabileste intre doua suflete ce vibreaza pe aceeasi lungime de unda. 6 ca Numar Cabalistic personal confera fidelitate, crestere naturala, satisfactie interioara, implinire emotionala, casnicie indelungata.

6 ca numar cabalistic personal al unei persoane face ca persoana respectiva sa fie o persoana luminoasa, pacifista, echilibrata si familista. Tot in acesta zona putem adauga insa si reticenta fata de schimbari si si frica de noutate. 6 ca numar cabalistic se afla sub influenta planetei Venus.

Numarul Cabalistic 7

Prin esenta sa cabalistica, 7, mai mult decat celelalte numere, este inconjurat de o energie misterioasa, magica. 6 este totodata sinonim stiintei si creativitatii, pierderii si dobandirii, afluxului de informatie, ciclului continuu de transformare. Luna este care care domina acest numar cabalistic si tot ea aduce pasiune, talent, razvratire, reverie si sondari in trecut.

Tot Luna induce si lipsa de rabdare si de exigenta in explorarea acestor haruri magice. Persoanelor caracterizate de numarul cabalistic 7 au o intuitie fantastica si se afla intr-o vesnica explorare a sinelui si a celorlalti, experimentand adancimi in existenta.

Numarul Cabalistic 8

Numarul cabalistic 8 confera o energie contradictorie, o energie care dezintegreaza, dar si reconstruieste, o energie individuala, dar si colectiva. 8 este sinonim pierderii, negarii, curajului, dorintei de autoperfectiune, impetuozitatii si reconcilierii cu sinele.

Cei caracterizati de numarul cabalistic 8 urmaresc adesea sa dobandeasca forta si renume si investesc totul in acest sens, chiar daca la sfarsitul vietii vor ajunge la concluzia ca anumite lucrurile depind de manifestarea intelepciunii si rostului divin. 8 este influentat de Saturn.

Numarul Cabalistic 9

Numarului Cabalistic

Prin esenta sa cabalistica, 9 este insasi energia, insasi inconstienta, insasi subtilitatea, insasi dezbinarea si imbinarea, insasi determinarea si stiinta dobandita prin pierderi si concurenta. Este greu de gestionat si redirectionat aceasta energie puternica, iar cei care au 9 ca numar personal cabalistic cad uneori prada nervozitatii, maniei sau iritabilitatii.loading...
S-ar putea să-ți mai placă și