Numeroase tuneluri descoperite pe Lună. Specialiștii NASA doresc construirea unor avanposturi

Numeroase tuneluri descoperite pe Lună. Specialiștii NASA doresc construirea unor avanposturi

Un grup de oameni de știință din Japonia pretinde că Luna prezintă numeroase anomalii gravitaționale, ceea ce înseamnă că în subteranul ei există numeroase cavități și tunele misterioase.

Studiul în cauză a fost publicat în revista de specialitate Geophysical Research Letters și descrie o descoperire uimitoare realizată de specialiștii japonezi. În primă instanță, Luna prezintă numeroase puncte slabe ale gravitației.

Pornind de la această descoperire, specialiștii susțin că Luna prezintă numeroase cavități, fie orizontale sau verticale, lungi de la câțiva metri și până la distanțe mult mai mari. Acestea pot fi folosite precum loc de refugiu pentru astronauții care vor realiza misiuni pe Lună.

Mai mult de atât, se vehiculează că în viitorul apropiat să se realizeze o colonie pe Lună. Dacă proiectul va prinde contur, atunci aceste tuneluri misterioase vor juca un rol important în susținerea acestui plan.

Brent Garry, geofizician la NASA, susține că aceste cavități pot juca un rol important pentru determinarea originii Lunii. Acestea a fost făcute de micrometeoriții, care au bombardat constant satelitul planetei noastre.

De asemenea, aceste tuneluri vor fi folosite pentru crearea de avanposturi în viitorul apropiat.

Loading...

Vladislav Shevchenko, șeful departamentului de Astronomie din cadrul Universității din Moscova, susține că existența acestor tuneluri nu este o noutate. Singura problemă este că oamenii de știință s-au grăbit pentru a le oferi o explicație logică, motiv pentru care au fost trecute în sertarul lucrurilor inexplicabile și astfel s-a cam uitat de ele.

Avanposturi pentru cine și ce?

La prima vedere această descoperire pare de-a dreptul interesantă, dar nu avem cum să nu ne întrebăm de cine trebuie să ne apărăm? Oamenii de știință de la NASA vorbesc despre crearea unor baze militare pe Lună, care să apere Terra de un potențial inamic, dar nimeni nu spune cu exactitate cine este acest dușman, de unde vine și care sunt intențiile sale.

tuneluri

Dacă ne luam după teoria NASA, care susține răspicat că extratereștrii nu există, atunci de ce omenirea ar avea nevoie de avanposturi pe Lună? Nu este așa că nu are sens?

loading...

Related posts