The news is by your side.

NUMĂRUL PHI SE AFLĂ LA BAZA STRUCTURII UNIVERSULUI FIZIC

0

Nu s-au descoperit documente care să ateste faptul că egiptenii utilizau calculele matematice superioare. Totuși, arheologii au descoperit câteva documente care atestă faptul că ei utilizau calcului matematic. Spre exemplu, ochiul lui Horus era frecvent înfățișat sub forma așa-numitului ochi undă, despre care știm astăzi că era format dintr-o serie de hieroglife, ce reprezentau fracții cu totalul de 63/64.

Dacă inversăm raportul și împărțim 64 la 63, obținem un număr numit media lui Pitagora, numărul pi sau numărul phi, numit uneori și proporția de aur sau numărul de aur. Acest număr se află la baza structurii universului fizic și era considerat de egipteni principiul guvernator al creației, cel prin intermediul căruia materia a precipitat din mintea cosmică. Oamenii de știință de astăzi știu că media lui Pitagora, numărul pi și proporția de aur, la fel ca înruditul șir al lui Fibonacci, spre exemplu, este o serie în care fiecare număr este suma celor două care îl preced.

Spiralele au la bază acest șir prezent în natură din abundență, cum ar fi, brațele spiralate ale galaxiilor, în forma amoniților și în dispunerea frunzelor pe tulpină. Egiptenii considerau că aceste numere caracterizează armoniile secrete ale Universului și le încorporau sub forma ritmurilor și a proporțiilor în construcția piramidelor și a templelor. O clădire astfel ridicată ar fi ideală.
O sală, o intrare, o fereastră care are incorporată în arhitectura sa proporția de aur ar exercita o atracție inefabilă asupra spiritului uman. Marile temple egiptene sunt, desigur, pline de forme vegetale precum coloanele cu aspect de trestie din hipostilul de la Karnak.
Ideea este că templele egiptene erau astfel construite deoarece zeii nu se mai puteau încarna în trupurile de carne și sânge.
Templul era clădit pentru a fi, cu adevărat, trupul unui zeu.

Spiritul divinității respective trăia în interiorul corpurilor vegetal și material reprezentate de templu, așa cum spiritul uman trăiește în trupurile sale, de asemenea, vegetal și material. În urma iudeilor nu a rămas o moștenire arhitecturală bogată, precum cea a egiptenilor. Misticismul lor de natură numerică ne-a parvenit sub formă codificată, în limbajul folosit în cărțile lui Moise.
În ceea ce privește contribuția literelor, aici, iudeii excelează. Dacă lumea este perfect materializată, atunci, conform Cabalei, cuvintele și literele constituie mijloace prin care s-a desfășurat acest proces de materializare. Dumnezeu a creat lumea alcătuind tipare din literele alfabetului ebraic.

Prin urmare, acestea au proprietăți magice și tiparele pe ca le formează în scripturi conțin ample niveluri de înțelesuri ascunse.
Capitolul al XIV lea din Ieșirea conține trei versete, 19,20 și 21, formate fiecare din câte 72 de litere. Dacă scriem aceste trei versete unul deasupra altuia, astfel încât cele 72 de litere să alcătuiască tot atâtea coloane și dacă citim coloanele pe rând, descoperim cele 72 de nume secrete ale lui Dumnezeu. Fiecărei litere ebraice îi este atribuit un număr. Aleph, prima literă, are numărul 1, beth, a doua, are doi și așa mai departe. Conexiunile sunt complexe.

energie NUMĂRUL PHI SE AFLĂ LA BAZA STRUCTURII UNIVERSULUI FIZIC

Cuvântul ebraic pentru tată are valoarea numerică 3, iar cel pentru mamă are valoarea 41. Cuvântul pentru copil are valoarea 44, adică, suma dintre mamă și tată. Și potrivirile nu se opresc aici. Valoarea numerică a sintagmei Grădina Raiului este 144. Valoarea numerică pentru copacul cunoașterii este 233.

Dacă împărțim 233 la 144, obținem o valoare foarte apropiată de numărul phi sau proporția de aur. Cercetări recente au arătat că celebra Ciaconna, una dintre cele mai frumoase melodii ale lumii, scrisă de Bach, este compusă într-un mod cel puțin interesant. Bach a conferit fiecărei note valoarea unei litere a alfabetului. Muzica lui Bach transmite mesaje secrete, asemănătoare cu cea a Psalmilor, un lucru care depășește limitele inteligenței normale umane. Se spune că Nostradamus dar și Rabelais ar fi folosit în scris acest limbaj.

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și