Nu există coincidențe fără cauzalitate. Legătura inexplicabilă între Galilei, Einstein și Hawking

Galilei, Einstein și Hawking au fost trei personalități care au marcat istoria omenirii. La prima vedere, s-ar putea crede că între cei trei există o singură legătură, fizica. În realitate, destinul lor este legat printr-un șir de coincidențe.

Stephen Hawking s-a născut la 300 de ani după moartea lui Galilei. Einstein și Hawking au murit la vârsta de 76 de ani. Hawking este mort în data de 14 martie, dată la care s-a născut Einstein. 14 Martie este ziua numărului Pi.

Stephen Hawking

A plecat la stele în 14 martie 2018. El rămâne în istoria științei și printr-un record absolut. El este autorul unui best-seller internațional, A Brief History of Time, carte care a figurat best-seller pe lista cotidianului britanic Sunday Times timp de 237 de săptămâni.

Hawking s-a născut în 8 ianuarie 1942 și este autorul celei de a doua legi a dinamicii găurilor negre. El a demonstrat că Universul este coordonat de teoria generală a relativității și corespunde unui model cosmologic fizic.

El a avertizat omenirea, susținând că în următorii 600 de ani, Pământul se va transforma într-o sferă de foc. Referitor la contactul cu civilizațiile extraterestre, el a fost rezervat, susținând că există un real pericol în astfel de contacte.

Loading...

Nu există coincidențe fără cauzalitate

Hawking s-a născut în anul 1942, atunci când se împlineau 300 de ani de la moartea lui Galilei. Galileo Galilei, fizician italian, este considerat părintele fizicii și astronomiei moderne.

Hawking a fuzionat teoria relativității cu cea cuantică, sugerând că Pământul s-a format prin Big Bang și va sfârși într-o gaură neagră.

Hawking a murit în 14 martie, Einstein s-a născut în aceeași dată. 14 Martie este ziua în care este celebrată constanta Pi – 3,14. Trei de la a treia lună din an și 14, data.

În anul 1964, Hawking descoperă că suferă de o boală neurodegenerativă, scleroză laterală amiotrofică. Medicii i-au prezis că va trăi numai câțiva ani. Progresiv, boala câștigă teren, fiind privat de mobilitate, iar comunicarea o realiza cu ajutorul unui sintetizator vocal.

Galileo Galilei

În anul 1979, este numit profesor de matematici la Universitatea Cambridge, post pe care l-a ocupat Newton.
În timp ce corpul îi era măcinat de boală, sufletul i-a rămas excepțional. El declara, am în viață un scop simplu. Să înțeleg total Universul, cum este și pentru ce este.

Pentru mai multe articole și discuții interesante, te invitam în grupul nostru de Facebook!loading...