Bizar

NSA, BIG BROTHER MONDIAL

În anul 2013, jurnalul britanic The Guardian publica un interviu acordat de Edward Snowden, fost angajat NSA. Declarațiile au fost incendiare. NSA dispune de o infrastructură care poate controla orice. Nu vreau să trăiesc într-o astfel de societate, spunea Snowden, care la acel moment se afla în Hong Kong.

NSA se află în toate colțurile lumii și dispune de o infrastructură înfricoșătoare. Accept riscul de a ajunge în închisoare, de a nu-mi mai vedea familia, dar aceste lucruri trebuie spuse, conchidea Snowden.

Imediat după acest interviu, James Clapper, directorul serviciilor americane DNI, a deschis o anchetă cu privire la documentele sustrase de Snowden.

Snowden a vorbit despre două programe de supraveghere. Primul se referea la convorbirile telefonice care sunt monitorizate de firma Verizon și cel de al doilea, numit Prism, se referea la interceptarea comunicațiilor pe Internet.

NSA, National Security Agency, face parte din cele 15 agenții de securitate din SUA. Infrastructura de care dispune poate intercepta și decripta toate mesajele de pe teritoriul USA, dar și cele care vin din străinătate.

NSA are zeci de mii de angajați și un buget anual de 10 miliarde de dolari. Sediul NSA era la Fort Meade, Washington. De curând, a fost inaugurat un sediu nou, în Utah, care a costat 2 miliarde de dolari.

De multe ori, NSA a fost suspectată că își depășește atribuțiunile, derulând programe care au ca scop monitorizarea comunicațiilor în Europa. Programul Prism a fost pus în practică în anul 2007, și poate decripta în timp real un mesaj sau poate oferi informații pornind de la un nume, dată de naștere. NSA poate să monitorizeze tot ceea ce face o persoană pe Internet.

Snowden a lucrat patru ani la NSA, ca administrator de sistem. Având acces la serverele NSA el a extras cele mai sensibile documente.
Începând cu anul 2007, NSA a avut acces la serverele de la Web Google, Facebook, Microsoft. Periodic, NSA recrutează specialiști pentru a-i angaja.

BIG BROTHER - NSA, BIG BROTHER MONDIAL

Cine poate decripta mesajul postat de NSA pe Twitter este angajat. Conform specialiștilor, mesajele sunt alambicate și foarte greu de decriptat. Este singurul test pe care solicitantul trebuie să-l treacă cu bine.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top