Take a fresh look at your lifestyle.

Norul energetic va pune viata de pe Pamant in pericol

Specialiştii NASA au efectuat o avertizare cu privire la norul energetic care se îndreaptă spre Pământ. Se presupune că anul acesta sau cel mai târziu în 2013 norul se apropie atât de mult de Terra încât o lasă fără apărare în fata razelor solare. Astfel, exista posibilitatea ca un dezastru de proporţii să se producă pe Pământ şi civilizaţia să fie pusă în pericol.

În momentul în care s-ar produce o asemenea furtuna, toate sursele generatoare de energie electrică s-ar defecta şi ar lăsa întreg pământul în beznă. O asemenea situaţie este de-a dreptul apocaliptica pentru că toată viaţa omului se bazează pe electricitate.

Specialiştii NAŞA au început observarea norului încă din anul 2006 şi abia în 2010 au emis prima avertizare globală. Lucrurile nu prea au fost luate în serios pentru că nimeni nu vrea să-şi imagineze cum ne-am descurca să trăim dacă nu am mai avea electricitate, dar viitorul planetei este incert în acest moment.

Dacă o furtună solară devastatoare s-ar produce atunci Pământul va fi lovit de milioane de unde solare care adunate ar echivala cu explozia a peste 100 de bombe cu hidrogen. O asemenea furtună ar putea provoca consecinţe catastrofice pentru sănătatea lumii, pentru serviciile de urgenţă şi pentru securitatea naţională. Dacă mâine s-ar produce o asemenea furtună ar cauza pagube infrastructurii societăţii high-tech de la 1 la 2 trilioane de dolari, şi ar fi nevoie de 10 ani pentru a ne reveni complet.

Emisii ciudate ale Soarelui

Loading...

Oamenii de ştiinţă nu găsesc nicio explicaţie referitoare la proveniența acestui nor care se îndreaptă spre Pământ. Soarele a fost captat de misteriosul nor şi au fost înregistrate diverse anomalii, de la emisii ciudate de gaze şi până la erupţii devastatoare.

“Acest câmp magnetic ce ţine norul interstelar poate rezolva o enigmă pe termen lung.” Descoperirea are implicaţii pentru viitor, atunci când sistemul solar va intra în alt nor similar din galaxia Calea Lactee.“Va avea loc o catastrofă globală!”  a spus Merav Opher, colaborator NAŞA din cadrul Universităţii George Mason.

Viitorul incert?

Dacă furtuna solară va lovi Pământul atunci este mai mult ca sigur că omenirea o să se întoarcă la sapă de lemn pentru mai mulţi ani. Probabil că o să existe tari care îşi vor reveni destul de rapid, dar cu siguranţă că unele vor fi şterse de pe harta lumii. Există posibilitatea că odată ajuns norul magnetic în apropierea planetei noastre diverse cataclisme să se intensifice. Astfel, putem să spune că viitorul omenirii este incert.

loading...