Descopera

NORMALITATE SAU ANOMALII GENETICE ALE CORPULUI UMAN?

Corpul uman rămâne în continuare un mister. Anomaliile sunt greşeli ale naturii sau sunt altă fațetă a corpului uman? Iată câteva dintre cele mai misterioase anomalii ale corpului uman.

Variațiile sexuale

Comportamentele sau preferințele sexuale considerate în afara normalului sunt văzute drept variații sexuale.
În vreme ce unii cercetători cred că ele se datorează expunerii mai mult timp la un anumit comportament diferit de cel al marii majorități, alții le pun pe seama unei structuri biologice diferite. Cert este că astfel de variații apar mai des la bărbați.
Parafilia reprezintă comportamentul sexual deviant de orice tip, care implică unele dintre cele mai ciudate tipuri de contact sexual sau fetişuri. Până acum au fost incluse în parafilie 549 de comportamente.

Comportamentul uman și activitatea solară

Cercetătorii susțin că activitatea solară influențează accidente de avion, invazii ale lăcustelor, epidemii. În plus activitatea fizică dar și cea psihică sunt influențate de activitatea solară. A fost efectuat un studiu care a demonstrat că războaiele, invaziile, expedițiile, migrațiile au avut loc în perioade când activitatea solară era mai intensă. Cercetătorii ruși afirmă că erupțiile solare provoacă stări de depresie, anxietate, epuizare, nervozitate.

Stângacii și longevitatea

loading...

Dreptacii sunt mult mai răspândiți, statisticile indicând o proporție de 70-90%. O serie de cercetători au avansat ideea că stângacii ar avea mai multe probleme de sănătate. Mai mult stângacii au probleme de vorbire, de învățare. Sunt predispuși la depresie, sinucidere, boli autoimune. În schimb stângacii au talent la matematică și muzică.
În 1991, s-a efectuat un studiu pe mai mulți sportivi stângaci și s-a demonstrat că aceștia au fost mai puțin longevivi decât dreptacii.

Conștientizarea anesteziei

Pentru cei mai mulți dintre noi, anestezia reprezintă pierderea conștiinței. În unele cazuri persoanele anesteziate sunt conștiente de ce se întâmplă în jurul lor în mijlocul unor intervenții chirurgicale. Cele mai frecvente manifestări sunt presiuni în jurul rănii, foame, panică, frică, ascultarea discuțiilor dintre medici. Cercetătorii susțin că femeile, copii, obezii și consumatorii de droguri au nevoie de o doză mai mare de anestezic.

Comunicarea om-animal

Fără să existe un limbaj verbal, există comunicare între om și animal. Animalele pot interpreta acest lucru din tonul vocii, limbajul trupului. Studiile au arătat că persoanele care au animale de companie sunt mai puțin depresive și au un sistem circulator mai bun.

Gemenii identici

Sunt mult mai rari decât gemenii dizigoți. Au întotdeauna același sex și același ADN. Nu s-a putut explica faptul că uneori unul este stângaci și altul dreptaci.

Himera

Himera reprezintă un organism sau un țesut care conține cel puțin două tipuri de ADN. În 1953, în British Medical a fost prezentată o femeie care avea două grupe de sânge.

Magnetorecepția

Simțul care permite unei ființe să detecteze câmpul magnetic al Pământului pentru a percepe direcția, altitudinea sau locația.
Acest fenomen este prezent la delfini, homari, pisici de mare, păsări, insecte, broaște țestoase. Magnetorecepția poate fi posibilă și la oameni. Sinusurile sfenoidale conțin, spun specialiștii, oase magnetice.

corpul omenesc - NORMALITATE SAU ANOMALII GENETICE ALE CORPULUI UMAN?

Un studiu realizat în 2007, a demonstrat că frecvențele joase ale câmpului magnetic produc un anumit răspuns în creierul uman.
În urmă cu câtva timp, descoperirea unei proteine magnetosensibile în ochiul uman, corelată tot cu detectarea câmpului magnetic, i-a determinat pe cercetători să se întrebe dacă nu cumva oamenii au un al șaselea simți ascuns și latent.

Pata mongolă

În Africa de Vest, Polinezia și Asia arate la populația de acolo și este un semn congenital. Pata este de cele mai multe ori albastră. Semnul dispare până la vârsta de cinci ani.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top