Descopera

NOMMO, PĂRINȚII UMANITĂȚII VENIȚI DE PE SIRIUS

Dogonii trăiesc în Mali și sunt izolați de lumea modernă. Viața lor este una simplă bazată pe reguli ancestrale. Cu toate acestea, cunoștințele lor despre astronomie sunt deosebite.

Sirius este locul de unde strămoșii lor au venit pe Pământ. Ei au multe informații despre Sirius și sateliții acestuia numiți Sirius B și Sirius C. Sirius B a fost descoperită de lumea științifică abia în anul 1915.

Doi antropologi francezi au petrecut mai mulți ani în interiorul acestei comunități pentru a înțelege de unde vin aceste cunoștințe. Sirius B efectuează o mișcare în jurul lui Sirius în 50 de ani. La fiecare 50 de ani, Dogonii celebrează sărbătoarea Sigui sau Renașterea.

Preoții Dogoni susțin că acum câteva mii de ani, creaturi amfibii numite nommo au venit pe Pământ. Nommo sunt părinții umanității.
Cunoștințele lor despre astronomie nu se opresc aici. Ei știu că Jupiter are patru sateliți, că Saturn are inele, că Pământul se rotește în jurul Soarelui, că stelele sunt într-o mișcare perpetuă.

Despre Lună ei spun că este o planetă moartă. Calea Lactee este animată de mișcări sub formă de spirală.

Textele antice descriu Sirius ca fiind cea mai strălucitoare stea. Vechii egipteni făceau conexiuni între poziția ei și inundațiile pe care urma să le producă Nilul.

loading...

Despre nommo, Dogonii spun că sunt creaturi amfibii, jumătate om, jumătate pește și sunt originari de pe Sirius C, o stea pe care omenirea nu a descoperit-o încă. Aceeași descriere o întâlnim și la babilonieni. Creaturi amfibii au venit de undeva din Univers pe Pământ.
Multe mistere sunt în jurul acestei populații. Unul dintre acestea este Sirius B, o stea care nu se vede cu ochiul liber, dar despre care Dogonii au multe cunoștințe.

Conform astronomilor, Sirius B este o stea care are un diametru de 30000 km., și are o mișcare de revoluție de 50 de ani. În ceea ce privește Sirius C, aceasta este o stea mai mică, are o mișcare de revoluție de 38 de ani și este locul de unde nommo au venit pe planeta noastră.

dogons 09 - NOMMO, PĂRINȚII UMANITĂȚII VENIȚI DE PE SIRIUS

Ceea ce este și mai ciudat este faptul că Dogonii au desene cu obiectul zburător folosit de nommo. Desenele seamănă izbitor de mult cu sondele spațiale folosite în cadrul programului Apollo.

loading...
To Top