Take a fresh look at your lifestyle.

Noile dovezi dezvăluie că Planeta X este mult mai aproape de Pământ decât s-a crezut

Au trecut trei ani de când cercetătorii de la Caltech au spus că sistemul nostru solar îi lipșește un Super Pământ, exorbitând soarele nostru la distanțe extrem de mari, de până la 800 de unități astronomice.

„Noile noastre eforturi, atât teoretice cât și numerice, sugerează că în lucrarea inițială am supraevaluat parametrii Planetei X„, a explicat Konstantin Batygin de la Caltech.

Planeta X este acolo!

De când a fost anunțată existența planetei ipotetice, astronomii din întreaga lume au căutat marginile extreme ale sistemului nostru solar pentru a descoperi această lume ascunsă.

Până acum, am găsit doar un mic puzzle care demonstrează existența sa.

„Deși această analiză nu spune nimic direct despre faptul că Planeta Nouă este acolo, aceasta indică faptul că ipoteza se bazează pe o bază solidă”, a declarat Michael Brown, profesor de astronomie planetară la Caltech, într- un comunicat de presă .

În prezent, au fost lansate două studii noi, care prezintă noi dovezi că planeta este acolo și se crede că lumea evazivă va fi găsită oficial în următorul deceniu.

Loading...

Noua lucrare științifică prezintă noi detalii despre planeta nouă. Potrivit unei lucrări, „Super-Pământul” enigmatic este situat între 400 și 600 de unități astronomice (UA), depărtare de Terra și este de cinci ori mai mare decât masa planetei noastre.

De asemenea, a fost denumită Planet X, Planeta Giant Planeta 5 sau Următoarea Planetă, iar astronomii susțin că această lume misterioasă există, deși încă nu am putut să o observăm direct.

De ce nu a fost văzută până acum?

Una dintre cele mai bune explicații este că această lume nouă se află dincolo de orbita lui Neptun. Obiectele cosmice, care se afla în acea zonă se numesc „obiecte trans-neptuniene” și sunt situate dincolo de cel mai îndepărtat gigant de gaze și în cadrul așa-numitei Centuri Kuiper.

Acesta este motivul pentru care Planeta X nu poate fi descoperită, cu toate că ea există acolo.

Planeta Nouă

În ultimii ani, astronomii au reușit să identifice vibrațiile în orbitele obiectelor cele mai îndepărtate ale sistemului solar și să deducă că aceasta se datorează prezenței unei planete masive, dar nedescoperite.

Prima lucrare privind planeta nouă a fost publicată în Jurnalul Astronomic. Oamenii de știință au descoperit șansele existenței unei planete sunt de unu din 500.

loading...

Comentariile sunt închise.