Mistere

Spiritualitate

NOI SFATURI PENTRU O EVOLUȚIE SPIRITUALĂ

2views

Putem deveni cu adevărat fericiți doar după ce am parcurs toată suferința care zace în noi, bucățică cu bucățică, milimetru cu milimetru, trăire cu trăire. Așa cum este.
Suferința își are și ea lăcașul în noi și crește direct proporțional cu fericirea, odată cu fiecare experiență trăită și odată cu fiecare zi în care ne deschidem către lume. Negând faptul că suntem o gazdă pentru toate aspectele proprii ființe, fie ele pozitive sau negative, nu facem altceva decât să umflăm desaga de confuzie amăgindu-ne că în noi nu se stinge niciodată lumina.

Ești astăzi gândul tău de ieri
Unora le mai cade pălăria. O scutură de praf și o pun înapoi pe cap ca și cum nimic nu s-a întâmplat. În general trebuie să te loveşti cu capul de pragul de sus ca să-l vezi pe cel de jos.
zice Hrisostom Filipescu

Suntem lumină și întuneric, suntem început și sfârșit, suntem pace și război. Frumusețea se află în momentul de acceptare a tuturor aspectelor noastre, stă în momentul în care ne putem îmbrățișa pe sine ca și cum am avea curajul să îmbrățișăm și raiul și iadul în același timp. Raiul pentru că este rai și iadul pentru că este plin de îngeri decăzuți.

Trebuie să încetăm să ne mai fie frică de noi înșine pentru a ne putea iubi și pentru a ne înțelege cu adevărat. Și în momentul în care nu ne va mai fi frică de complexitatea și necunoscutul din noi, va apare liniștea, liniștea acceptării și a încrederii în noi. Pentru că vom ști cu cine stăm de vorbă. Vom înțelege că putem fi fericiți așa cum suntem.

Suntem cu toții călători, am venit aici să înțelegem să ne experimentăm și să ne iubim necondiționat. Lipsa de condiționare presupune inclusiv îmbrățișarea urâtului, a hidosului, a chinului, a groazei.
Ne vom propti toată viața cu fruntea de pragul de sus și ne vom cufunda în cel de jos, ne vom arcui vârfurile pe pragul de jos pentru a zbura către cel de sus. Important este să găsim frumusețea din timpul zborului și să învățam cum să survolăm.

Loading...

evolutie

Să nu confundăm veselia cu ignoranța.
Să nu alegem ignoranța în locul clarității.
Să nu confundăm realitatea cu antimateria.

Deocamdată suntem aici, pe Pământ.

loading...