NIRVANA și misterul mumiilor din Tibet

Nirvana este starea supremă, atinsă doar în anumite condiţii. Totuşi, se pare că cei care au atins-o o simt şi după moarte.

Dashi Dorho Itigilov s-a născut în anul 1852 și a murit în anul 1927. El a fost o personalitate a lumii religioase din Rusia. Înainte să moară, el a lăsat un testament în care scria că dorește să fie înmormântat în poziție de lotus, iar corpul său să fie înhumat într-un cimitir lamas.

Testamentul misterios

Tot în testament el a mai scris că dorește ca la o perioadă de câțiva ani corpul său să fie deshumat. În perioada 1955-1973, cadavrul a fost deshumat și spre surprinderea tuturor cadavrul era intact.

În anul 2002, cadavrul este din nou deshumat, în prezența mai multor oameni de știință. Si de această dată, cadavrul nu prezenta urme de descompunere. Menționăm faptul că acest cadavru nu a fost mumificat.

A fost un adevărat pelerinaj, credincioșii se înclinau în fața cadavrului și îi sărutau mâna. Mulți susțineau că Itigilov nu este mort, ci se află într-o stare numită Nirvana. Conform credinței budhiste, marii maeștri spirituali acced la această stare. Înainte să moară, corpul se purifică și poate să rămână intact.

Loading...

După ce inima se oprește, corpul începe să se răcească. Faza se numește algor mortis. Cu fiecare oră ce trece, temperatura corpului va scădea cu 0,83 grade Celsius.

La șapte ore după deces corpul se întărește. În tot acest timp, unele celule sunt vii. Cele ale pielii sunt vii timp de 24 de ore. Ovulul și sperma trăiesc 72 de ore de la deces.

La câteva zile de la deces, bacteriile și enzimele din organism încep descompunerea. Cadavrul va avea culoarea verde, mai apoi violet și negru. Bacteriile produc o presiune în cadavru care duce la umflarea abdomenului, a ochilor, a limbii.

După o săptămână, pielea se descompune la cea mai mică atingere. Este falsă teoria conform căreia părul și unghiile cresc după deces. După o lună, părul si unghiile cad. Este o iluzie că acestea cresc pentru că organismul se deshidratează, se usucă și prin comparație ele sunt mai mari. Specialiștii susțin că în cinci ani rămân doar oasele. Și totuși există excepții, minuni.

Ce este Nirvana?

 

Nirvana este starea supremă în budism și jainism, stare care încheie șirul reîncarnărilor. Nirvana este eternitatea, inexistența, adică antipodul lumii imediate a lucrurilor schimbătoare. Nirvana este în afara oricărei posibilități de reprezentare mentală.

Nirvana este o stare de fericire realizată prin eliberarea de grijile vieții, de suferințe și prin contopirea sufletului individual cu esența divină, cu ajutorul contemplației și al ascezei.

Dată fiind natura limitată a creierului uman care fiind doar un instrument al naturii nu poate exprima în concepte ceea ce este mai presus de a fi exprimat în cuvinte (proprie naturii) nirvana poate fi definită doar prin negaţii, adică nirvana nu este asta, nu este aia. Este o stare care poate fi doar trăităloading...
S-ar putea să-ți mai placă și