The news is by your side.

Nina Kulaghina, femeia care misca obiectele cu puterea mintii

Nina Kulaghina a fost unul dintre oamenii cu puteri incredibile, care a șocat întreaga lume științifică. Femeia a fost supusă testelor de-a lungul vremii pentru că poseda un dar telekinetic pe care știa să-l folosească atât de bine. Putea să miște diverse obiecte, până într-o anumită greutate, doar cu puterea minții.

Specialiștii ruși au încercat să-i dezvălui puterea telekinetică supunând-o ani în șir testelor și studiilor. Doctorul Terletki, specialist în fizică la Universitatea din Moscova, nota într-un număr al ziarului Pravda, din 1968: ”Demonstraţiile de telekinezie făcute de Nina mi se par naturale. Există oare forţe care nu sunt nici electromagnetice nici gravitaţionale şi care pot deplasa obiecta că şi în cazul Kulagina? În calitatea mea de fizician cred că eventualitatea este posibilă. Cum sunt legate numitele forţe de creierul uman? Cercetările noastre nu sunt încă suficient de avansate pentru a răspunde la această întrebare”.

Nina-Kulaghina Nina Kulaghina, femeia care misca obiectele cu puterea mintii

Povestea Ninei Kulaghina începe odată cu Primul Război Mondial, atunci când pe front este rănită de un obuz. Reușește să supraviețuiască deflagrației, dar totul se schimbă în jurul său. Observă pentru prima dată că ceva s-a schimbat abia când ajunge acasă și vasele din bucătărie încep să se miște, sau becurile se aprind și se sting în prezența ei. Atunci când fenomenele stranii au început să se intensifice, Nina a fost preluată de oamenii de știință și dusă pur și simplu în laborator.

La început a fost supusă unor teste simple și odată cu timpul lucrurile s-au complicat până a ajuns în momentul în care să-i fascineze pe oamenii de știință mutând obiectele cu puterea minții.

Bineînțeles că Nina prezenta o serie de anomalii. De exemplu, câmpul gravitațional din jurul corpului său era de 10 ori mai slab decât câmpul gravitațional al Pământului, sau activitatea cerebrală din partea de spate a capului era de 50 de ori mai puternică decât a unui om normal. Cercetătorii au pus pe seama acestor animalii capacitatea telekinetică a Ninei, pentru că în decursul anilor nu au reușit să explice acest dar ciudat al femeii.

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și