Una dintre cele mai controversate planete este Nibiru. Aceasta există și nu există, dat fiind faptul că astronomii i-au descoperit urma, dar se pare că nu a fost detectată fizic. Controversele sunt nenumărate sau adevărul nu este încă prezentat?

Sumerienii au numit-o Nibiru, după zeul lor principal. În anul 1976, cercetătorul Zacharia Sitchin deschide subiectul asupra acestei planete. Mulți astronomi l-au contestat și l-au acuzat că spusele sale sunt fantasmagorii.
Spiritele s-au calmat, în anul 1983, când NASA a comunicat că această planetă există.

Articolul ciudat din The New York Times

În anul 1983, ziarul The New York Times scria că două planete, Uranus și Neptun sunt perturbate de o forță gravitațională care a creat iregularități pe orbitele celor două planete. Este vorba despre o forță puternică și invizibilă.

Articolul prezenta că NASA a lansat un satelit infraroșu în orbita polară, la o altitudine de 560 de mile.
Satelitul avea drept scop cercetarea tuturor surselor de lumină care sunt invizibile ochiului uman și sunt absorbite de atmosferă.

Trecuseră mulți ani de când omenirea nu mai făcuse o descoperire importantă în Univers. În anul 1930, fusese descoperită cea de a noua planetă, Pluton.
Cronologic vorbind, Uranus a fost descoperit în anul 1781, a urmat Neptun, în anul 1840. S-a presupus că iregularitățile orbitei planetei Uranus sunt cauzate de planeta Neptun. În secolul al XIX-lea, doi astronomi au constatat că un corp trans-neptunian este cauza acestor iregularități orbitale.

Mult mai târziu, astronomii au căzut de acord că această planetă Nibiru este cauza perturbațiilor produse pe Uranus și Neptun. Este de cinci ori mai mare ca Terra și se află sub influența gravitațională a Soarelui.

Se crede că Nibiru are patru corpuri cerești, în jurul său, care sunt lunile planetei. Aceste corpuri determină vânturi foarte puternice pe suprafața planetei.

nibiru

Spre satisfacția cercetătorilor, satelitul IRAS a detectat încă nouă planete necunoscute. Rămâne ca NASA să prezinte informații cu privire la această descoperire.

Ceea ce a fost dat publicității a făcut referire la faptul că s-au descoperit urme gravitaționale ale unor planete care se află la periferia sistemului nostru solar.

Publicat de Efemer

Daca ti-au placut articolele mele, nu uita sa le impartasesti cu prietenii tai!Nu tot ceea ce vezi inseamna ca exista iar nu tot ceea ce nu vezi inseamna ca nu exista!