Univers

Nemesis, sora geamănă a Soarelui

Soare – Cercetătorii susțin că toate stelele se nasc perechi, iar Soarele nostru nu face excepție. Stelele iau naștere într-un sistem binar, sub formă de perechi, uneori și câte trei.

Dintr-un nor stelar și gaze se formează stele gemene care orbitează una in jurul celeilalte. Aceste stele nu sunt identice. Una asimilează mai multă materie și devine mai mare, moment în care steaua mai mică este alungată din sistemul solar sau asimilată.

Stelele pe care le vedem singure au avut la început o soră geamănă. Cercetătorii au numit pe sora geamănă a Soarelui, Nemesis. Ce s-a întâmplat cu această stea după comportamentul agresiv al Soarelui, rămâne un mister.

Unii cercetători sunt convinși că dispariţia dinozaurilor este legată de dispariția lui Nemesis. Richard Muler, cercetător, a propus acum 23 de ani o teorie conform căreia o stea pitică roșie, aflată la 1,5 ani lumină, călătorește periodic spre limita sistemului nostru solar. Când se apropie, gravitația atrage asteroizi și comete care intră în coliziune cu planetele.

Despre Nemesis se spune că este la limita dintre o stea și o planetă. Nemesis mai este numită și steaua rătăcitoare. Cu toate că mulți astronomi au negat existența lui Nemesis, în anul 1983, NASA a recunoscut existența unui obiect misterios reperat de satelitul IRAS.
Conform celor de la NASA, corpul are dimensiuni mari, are o orbită înclinată la 30 de grade și se află la o distanță de trei ori mai mare ca Pluton față de Soare.

În anul 1987, NASA revine cu un comunicat în care vorbește despre un corp celestru excentric ascuns, care orbitează în jurul Soarelui. După acest comunicat NASA a păstrat tăcerea, informațiile au fost din ce în ce mai puține.

Ceea ce știm a venit de la centre de cercetare independente care au mai oferit câte o informație. Aceștia au descris obiectul ca fiind o stea pitică brună sau steaua neagră.

În anul 2016, NASA revine cu un comunicat in care se spunea că în sistemul nostru solar nu există o astfel de planetă gazoasă gigant. Cu toate acestea, Washington Post a publicat un articol semnat de mai mulți cercetători care afirmă că planeta Nemesis există, are dimensiuni asemănătoare cu Jupiter și a fost descoperită în constelația Orion. Apropiere ei de Soare va aduce multe schimbări care vor afecta fiecare planetă în parte.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top