The news is by your side.

Nemesis, companionul ascuns al Soarelui care aduce moartea o data la 26 milioane de ani pe Terra

0

În 1895, un om de știință pe nume Richard Muller a emis o teorie revoluționară privind sistemul nostru solar. Cercetătorul a declarat că Soarele mai are un companion,  al cărui orbită eliptică se regăseşte la circa 1-1,5 ani lumină. Steaua , supranumită și Nemesis, este o pitică roșie sau cenușie și se face vinovată de periodicitatea extincţiilor de pe Terra.

Oamenii de știință din întreaga lume au ajuns la concluzia că o dată la 26 milioane de ani pe Terra se produce o nouă extincţie. Întreg ecosistemul este distrus și viața este nevoită să o ia de la capăt în procesul de evoluție. În 1984, paleontologii David Raup și Jack Sepkoski au identificat că în ultimii 250 de milioane de ani au avut loc 12 mari extincții, toate provenite în urma unor evenimente care nu au avut legături terestre. Se cunoaște foarte bine faptul că în urmă cu 65 milioane de ani, un asteroid a pus capăt vieţii pe Pământ.

Revenind la teoria lui Muller, trebuie să specificăm faptul că pitica roşie, Nemesis, pătrunde în zona cunoscută sub numele de Norul lui Oort (zona unde se regăsește un număr foarte mare de comete) și prin forța sa gravitațională pune în mișcare foarte multe corpuri cerești. Acestea se îndreaptă spre interiorul sistemului solar, ceea ce face ca toate planetele să devină victime sigure.

Există cu adevărat Nemesis?


O descoperire importantă a fost făcută de omul de știință Mike Brown, când s-a demonstrat că Sedna, o pitică roșie, gravitează într-un mod ciudat în jurul Soarelui. Planeta pitică Sedna este unul dintre cele mai îndepărtate obiecte observate vreodată, cu o orbită între 76 şi 975 UA (Unităţi Astronomice, 1UA = distanta de la Pământ la Soare).

Orbita planetei este estimată să dureze între 10,5 şi 12000 de ani. Cercetătorii au rămas stupefiaţi de această descoperire pentru că această stea nu are ce să caute în locul în care se află. Pur și simplu nu ajunge prea aproape de Soare ca să-l influențeze și se află prea departe de celelalte stele. Există o posibilitate foarte mare ca Sedna să fie Nemesis, pitica roșie care deranjează la 26 milioane de ani Norul lui Oort.

John Mattese, profesor emerit de fizică la Universitatea din Louisiana, este şi el de părere că Nemesis exista, dar din alte motive. Cometele din sistemul nostru solar par să provină din aceeaşi regiune a Norului lui Oort, iar Mattese crede că numai un obiect uriaş aflat în vecinătatea Soarelui poate provoca perturbarea Norului şi aruncarea cometelor în direcţia Pământului.

Calculele sale arata ca Nemesis este de 3-5 ori mai mare decât Jupiter, în timp ce alţi cercetători consideră ca Nemesis poate fi chiar şi de 13 ori mai mare decât Jupiter, calitate necesară pentru a fi catalogată drept o planetă pitică brună.

Nemesis menționată și în scrierile străvechi


maxresdefault Nemesis, companionul ascuns al Soarelui care aduce moartea o data la 26 milioane de ani pe Terra

Mai multe texte de origine tibetană relatează un fapt interesant despre o planetă uriașă, numită Tisha, care esteexecutorul” Pământului. Această planetă este una dintre cele 72 planete nefaste din întregul Univers și se află undeva în spatele lui Jupiter.

Este o stea-rege, malefică, care datorită proprietăților ei este foarte greu de observat. Dimensiunile stelei-rege sunt inimaginabil de mari, de câteva sute de ori mai mare decât Jupiter, și la o anumită perioadă de timp trimite comete asupra Terrei.

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și