Descopera

NEIL ARMSTRONG, EROUL MUT AL OMENIRII

armstrong
0views

Visul suprem al omenirii este cucerirea Universului. Dincolo de tehnologie, este pregătit corpul uman să reziste unor astfel de provocări?

Pe măsură ce astronauții au petrecut perioade mai lungi pe stațiile orbitale, problemele de sănătate ale acestora s-au înmulțit. Medicii au tras un semnal de alarmă în acest sens. Organismul uman nu este pregătit pentru astfel de experiențe.

Atrofierea mușchilor se produce inevitabil în astfel de situații. Organismul uman nu este adaptat traiului într-un mediu lipsit de gravitației. O persoană expusă la o astfel de situație își pierde masa musculoasă de două ori mai repede decât una care trăiește pe Pământ.

În lipsa atmosferei, în călătoriile în spațiu, astronauții sunt expuși la radiații. Intervin problemele cardiologice și leziunile la nivel celular.

Sistemul imunitar nu este adaptat condițiilor din cosmos. S-a constatat un dezechilibru enzimatic. Organismul nu mai reacționează la viruși și bacterii.

Loading...

Un impact devastator asupra astronauților l-au avut stresul și lipsa de contact cu alte persoane. Astronauții au grave probleme psihice, depresii, căderi nervoase, din care își revin cu greu sau poate niciodată.

Primele constatări de acest gen au fost făcute după încheierea misiunilor Apollo. Astronauții care au participat la acest proiect au avut grave probleme de sănătate la reîntoarcerea pe Pământ. Unii dintre ei au avut depresii sau căderi nervoase mulți ani.

Neil Armstrong este eroul omenirii, este primul om care a pășit pe Lună. Cu toate acestea, comportamentul pe care l-a avut până când a murit a fost cel puțin ciudat. Au fost voci care au susținut că șocul acestei experiențe a fost unul puternic, care l-a afectat până când a murit.

Armstrong a fost eroul tăcut care a refuzat orice interviu, nu a scris cărți, nu a dat declarații. Armstrong nu și-a savurat gloria. A preferat să-și continue activitatea printr-o carieră de profesor modest, și nici în această calitate nu răspundea unor întrebări banale pe care studenții lui i le adresau. Evita obsesiv subiectul incursiunii sale pe Lună.

Christopher Kraft, director de zbor NASA, a declarat că a fost stupefiat în momentul în care Armstrong a fost ales de NASA să fie primul om care pune piciorul pe Lună, un civil, în detrimentul lui Buzz Aldrin, ofițer de carieră.

Kraft sugera că Armstrong nu era pregătit psihologic pentru un astfel de impact.

Două ore și jumătate au rămas pe Lună cei trei astronauți. Armstrong nu apare în nicio fotografie. El a preferat să-l fotografieze pe Buzz Aldrin cercetând solul lunar. Cei care au venit în apărarea lui Armstrong au susținut că la bordul navetei spațiale a existat un singur aparat de fotografiat. Alte persoane au sugerat că aparatul de fotografiat putea fi utilizat și de Buzz Aldrin.

armstrong

Când Armstrong a fost întrebat despre acest lucru el a răspuns că Buzz Aldrin era mult mai fotogenic. Un răspuns neinspirat.loading...