The news is by your side.

Nefilimii sau uriasii din Scaieni, Buzau

Nefilimii sunt ființele uriaşe menționate în Biblie care au fost considerate fiii Fiilor lui Dumnezeu și ai fiicelor oamenilor. Aceste ființe au trăit la începuturile lumii printre oamenii obișnuiți și au rămas în istoria omenirii precum o legendă. Întrebarea firească este dacă ei au existat cu adevărat sau pur și simplu sunt niște simple închipuiri?

Iar după ce au început a se înmulți oamenii pe pământ și li s-au născut fiice, Fiii lui Dumnezeu, văzând că fiicele oamenilor sunt frumoase, și-au ales dintre ele soții, care pe cine a voit. Dar Domnul Dumnezeu a zis:Nu va rămâne Duhul Meu pururea în oamenii aceștia, pentru că sunt numai trup. Deci zilele lor să mai fie o sută douăzeci de ani!” În vremea aceea s-au ivit pe pământ uriași, mai cu seamă de când fiii lui Dumnezeu începuseră a intra la fiicele oamenilor și acestea începuseră a le naște fii: aceștia sunt vestiții viteji din vechime. Geneza 6.1-4

Și au împrăștiat printre fiii lui Israel zvonuri rele despre pământul pe care-l cercetaseră, zicând:Pământul pe care l-am străbătut noi, ca să-l vedem, este un pământ care mănâncă pe cei ce locuiesc în el și tot poporul, pe care l-am văzut acolo, sunt oameni foarte mari. Acolo am văzut noi și uriași, pe fiii lui Enac, din neamul uriașilor; și nouă ni se părea că suntem față de ei ca niște lăcuste și tot așa le păream și noi lor. Numeri 13.33-34

Aceste două pasaje din Biblie denotă faptul că Nefilimii au existat, dar au fost priviți precum o greșeală genetică pe care Dumnezeu nu și-a asumat-o în niciun fel.

Nefilimii din Scăieni

De-a lungul timpului, omenirea a consemnat prezența acestor uriași, fie prin scheletele descoperite, sau chiar prin fotografii. Nefilimii au trăit peste tot prin lumea largă, schelete gigantice au fost descoperite din India până în Europa. Chiar și în România există mai multe zone în care circulă diverse legende despre neamul uriașilor. Scăieni este o aşezare străveche situată în munţii Buzăului, atestata ca obşte moşnenească pe la 1600. Sătenii spun că, în vremuri de demult, pe când zmeii se băteau prin fundăturile pădurilor, acolo fusese o „aşezare tătărască“, adică locuită de uriaşi. Necropola acelui sat pierdut în negura timpului este plină de schelete umane ce măsoară în jur de 2,40 m.

scaieni Nefilimii sau uriasii din Scaieni, Buzau

În momentul în care s-a dorit plantarea unei livezi de meri la Scăieni, a fost descoperită o adevărată necropolă de schelete gigantice. Săpând pe o colină, sătenii au descoperit schelete uriaşe, măsurând în jur de 2,40 metri, chiar mai mult. Legenda spune că în trecut, la Scăieni, fusese un sat tătăresc care adăpostea oameni înalți. Odată cu efectuarea acestei descoperiri s-a confirmat faptul că tătarii” de la Scăieni erau Nefilimi.

Această descoperire importantă a fost făcută cu peste 40 de ani în urmă și de atunci nimeni nu i-a mai dat importanță. Motivele pot fi diverse, pornind de la nepăsarea autorităţilor pentru aceste vestigii și mergând până la secretizarea și mușamalizarea lor. Nici măcar pentru sătenii din Scăieni nu mai reprezintă o mirare faptul că uneori mai pot descoperi în pământ oasele unui uriaș, pentru că s-au obişnuit cu ideea.

Cronicari precum Pliniu îi numea pe acești giganți în scrierile sale mossyni, Strabo le zicea mossynoeci şi-i localiza lângă ţinutul colchilor. Locuințele lor de lemn se spune că aveau o particularitate anume, erau foarte înalte și aveau forme de turn. Astăzi sunt numitecule„. Aceste case erau construite după niște principii bine gândite, talpa era realizată din primii patru copaci doborâți care erau aşezaţi sub pietre mari. Până și astăzi sătenii încă mai respectă această tradiție fără să știe că se trage de la giganții din trecut.

Nefilimii din Scăieni sau mossyni au fost o societate interesantă, care conform legendei locale l-ar fi dat istoriei pe Negru Vodă. Un personaj misterios, a cărui înălțime era destul de mare dacă luăm în considerare „scaunele“ sale săpate în stânci, pe culmile munţilor din zona. Mossyni ( sau muntenii cum li se spune astăzi) erau păstrătorii multor „tainiţe“, pe cale le-au ascuns atât de bine încât nici în ziua de astăzi nu au fost descoperite. Este cert că ei au existat și indiferent dacă au fost fiii zeilor și ai femeilor de pe Terra, au trăit demn apărând cu îndârjire teritoriul pe care își duceau existența.

 

 

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și