NECROFONUL, DISPOZITIVUL CARE PUTEA SCHIMBA DESTINELE OMENIRII

NECROFONUL, DISPOZITIVUL CARE PUTEA SCHIMBA DESTINELE OMENIRII

Allan Kardec este considerat unul dintre fondatorii spiritismului. În anul 1857 el a publicat Cartea Spiritelor. Pentru Kardec spiritismul era cea de a patra religie după iudaism, creștinism și islam.

În prezent, țara cu cei mai mulți susținători ai spiritismului este Brazilia. Un jurnalist francez spune că în Brazilia, cel mai cunoscut francez nu este Napoleon sau Zidane, ci Kardec.

Unul dintre susținătorii teoriei lui Kardec a fost scriitorul Victor Hugo care aflat în exil în SUA, a reușit să discute cu spiritul fiicei sale, Leopoldine, moartă prin înec.

Kardec susținea că spiritul nu moare, ci se reîncarnează de mai multe ori, de fiecare dată atingând o treaptă spirituală superioară. Spiritul este o entitate imaterială, imperfectă, dar care are capacitatea de a se autoperfecționa, de a evolua. Pentru că fac parte din natură, ele intervin în viețile noastre.

Cei care intrau în legătură cu spiritele erau persoane cu capacități speciale numite mediumi. Mai târziu, au fost construite planșete speciale numite Ouija. Un indicator prin mișcarea sa arăta litere din care se formau cuvinte. Mai târziu, au urmat scrisul automat și comunicările verbale.

În anul 1920, Thomas Edison declara într-un interviu că lucrează la un aparat cu care va comunica cu entități din lumea de dincolo, cu spiritele celor care au trecut într-o altă lume. Edison este unul din marii inventatori ai lumii. A avut 1093 de brevete. Cu toate că nu s-au găsit scheme ale acestui dispozitiv, mulți au susținut că Edison ar fi realizat un astfel de aparat.

Loading...

Edison a mai declarat că un astfel de dispozitiv putea schimba destinele omenirii, dar nu trebuia să ajungă pe mâinile cui nu trebuie. Se spune că Edison a reușit să termine prototipul înainte să moară și ar fi fost cumpărat de un industriaş.

Ultimii 10 ani din viață, până în anul 1931, Edison i-a acordat construirii acestui dispozitiv pe care l-a numit necrofone. În memoriile sale, care au fost publicate postum, în anul 1949, el vorbește despre acest dispozitiv. Edison dorea să comunice cu spiritele unor mari personalități.
Scriitorul Martin Ebon a făcut investigații cu privire la viața lui Edison și a descoperit că părinții lui participau la ședințe de spiritism.

Edison era convins că omul este format din unități vii care după decesul unei persoane se împrăștie în eter, unde se regrupează și formează o entitate.

SPIRITELE

În anul 1933, o revistă științifică din SUA publica un articol despre un misterios dispozitiv descoperit în laboratorul lui Edison și care era numit trompeta spiritelor.

loading...

Related posts