Mistere

Istorie

Nebunia Razboiul Rece: Americanii au vrut sa creeze un inel in jurul Terrei

2views

Războiul Rece a fost o perioadă de tensiuni, confruntări politice, ideologice și nu în ultimul rând tehnologice, între cele două mari puteri ale lumii, SUA și fosta URSS. Această perioadă în care concurența acerbă, între cele două națiuni, era ridicată la nivelul unei nebunii absolute. Actele de nebunie au fost bine ascunse de ochii opiniei publice, dar de fiecare parte au existat numeroase acțiuni care sunt atât de greu de digerat și înțeles.

La începutul anului 1963, americanii se temeau de un atac din partea rușilor. Pentru că în acea vreme telecomunicațiile nu erau atât de avansate precum în ziua de astăzi, folosindu-se în cele mai dese cazuri firele și mai puțin undele radio, guvernul american a lansat un proiect straniu. Nebunia propriu-zisă a început încă din 1958, când proiectul intitulat Needles s-a dorit a fi implementat.

Proiectul consta ca în jurul Pământului să fie construit un inel din cupru, exact la fel ca cel al lui Saturn, care să fie folosit pentru efectuarea telecomunicațiilor. Acest inel urma să fie format din numeroase cabluri prin care americanii trebuiau să comunice în voie fără să se mai teamă că ruşii le-ar fi distrus într-un fel sau altul.

Nu se cunoaște cum urmau ca aceste cabluri să fie montate pe orbita planetei noastre, dar proiectul nebun a fost la un pas să fie pus în practică. În urma stabilirii detaliilor, Proiectul Needles obținuse toate autorizațiile de care avea nevoie.

Nu se știe din ce motiv, într-un final, președintele american din vremea respectivă, John F. Kennedy s-a opus întregii nebunii. S-a apelat la un compromis pentru ca toată lumea să fie mulțumită. Cablurile nu au mai fost montate pe orbită, pentru că oricum costurile erau enorme, ci au fost montate în atmosferă sau în orbita joasă a Terrei.

Loading...

inel terra

Timp de 2 ani nu s-a mai efectuat niciun test și astfel specialiștii americani au ajuns într-un final la concluzia că Proiectul Needles era o mare nebunie și niciodată nu ar fi avut cum să funcționeze. Astfel, cablurile au fost scoase din atmosferă și telecomunicațiile s-au efectuat în continuare prin cablurile de pe fundul oceanelor.

loading...