Istorie

NAZCA, SIMBOLUL UNEI ISTORII INTERZISE

Când conchistadorii au descoperit geoglifele de la Nazca nu au înțeles mare lucru. Ei le considerau niște simple desene, cu toate că au fost uimiți de dimensiunile acestora. Unele au dimensiuni de sute de metri și au fost identificate peste 300.

S-a spus că ele aparțin unei civilizații pre-incașe, care a fost numită Nazca. Adevărata descoperire a acestor desene, ca si mărime, amploare, s-a făcut în anul 1926, atunci când un aviator peruvian a survolat zona și a fost impresionat de ceea ce a văzut. Unele desene au o lungime de câțiva kilometri.

Nazca se află la o distanță de 400 kilometri de Lima, într-o zonă aridă, în plin deșert. Desenele ocupă o suprafața de 450 kilometri pătrați. În zonă, ploaia este aproape inexistentă. Plouă o dată la câțiva ani. Desenele diferă, de la forme de animale, păsări, la desene abstracte. Unele dintre ele prezintă peste 365 de unghiuri.

Se spune că desenele au fost create de indienii Nazca care au trăit în perioada 500 î.Hr. Solul din acea zonă este format din calcite, argilă și nisip. Pentru că plouă foarte rar, desenele s-au păstrat aproape intacte.

Rămân multe probleme nelămurite asupra modului cum au fost făcute aceste desene. Ce sistem de măsurători au avut pre-incașii?

Unele desene traversează munții, și uimesc prin acuratețea lor. Asupra semnificației desenelor există mai multe ipoteze. Unii specialiști consideră că desenele reprezintă o uriașă carte de astronomie. Multe linii ale desenelor sunt paralele cu razele de soare în timpul solstițiului și al echinoxului.

loading...

Alții consideră că desenele au fost închinate unei divinități care trebuia să aducă ploaia. Alții le-au considerat piste de aterizare, canale de irigație.

Misterul acestor desene dăinuie după mii de ani. Și pentru ca lucrurile să devină și mai complicate, în ianuarie 2017, un muncitor care lucra la o carieră de piatră din Nazca a făcut o descoperire epocală. Zeci de mumii cu cranii alungite și cu lungimi de aproape trei metri. Ceea ce este și mai ciudat este faptul că la o mână există trei falange.

nazca - NAZCA, SIMBOLUL UNEI ISTORII INTERZISE

Cercetătorii sunt în curs de a analiza ADN-ul acestor mumii, pentru că exista temerea că nu au origine terestră.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top