Navigator norvegian Olaf Jansen a petrecut 4 ani în interiorul Pământului

Navigator norvegian Olaf Jansen a petrecut 4 ani în interiorul Pământului

Despre Polul Nord s-a spus că este centrul gravitației Pământului, leagănul mareelor, locul unde acele magnetice o iau razna, unde aurorele boreale luminează noaptea polară.

Celebrul navigator norvegian Olaf Jansen pretindea că la Polul Nord există o mare liberă, acolo unde există o deschizătură cu un diametru de 1400 de mile și împreună cu tatăl său a petrecut în interiorul Pământului patru ani.

În 10 mai 1884, în revista engleză Norwood, era publicat un articol în care se spunea, nu admitem că există gheață până la pol. În interiorul marii bariere de gheață, o nouă lume se dezvăluie exploratorului, climatul este dulce ca cel din Anglia, și, apoi, ca un balsam așa cum este climatul Greciei.

În Alaska și pe coasta Siberiei au fost descoperite situri cu mari cantități de fildeș. Jansen considera că acestea provin dintr-o lume interioară Pământului. Resturile de animale fiind aduse de curenții oceanici la suprafața Pământului.

De la Olaf Jansen la amiralul Byrd

Olaf s-a născut în anul 1811 și era de origine norvegiană. La vârsta de 19 ani a avut parte de aventura vieții lui. Împreună cu tatăl său a ajuns dincolo de Polul Nord, într-o zonă unde se află o deschizătură către interiorul planetei. Mult timp, s-a spus că întâmplarea relatată este o fantasmagorie.

În anul 1895, exploratorul Nansen cobora de pe nava Fram și a pornit spre nord cu o sanie. Conform jurnalului său, a trecut prin zone reci și a ajuns într-un ținut cu temperaturi calde unde a întâlnit vulpi.

Nansen a mai scris în jurnal că eschimoșii cunoșteau acea deschidere care ducea spre interiorul planetei.

A urmat expediția condusă de amiralul america Byrd care susținea că dincolo de paralela de 86 de grade există o deschidere de 716 km.

În anul 1950, americanii au trimis mai multe submarine către Polul Nord, în vederea efectuării unei topografii. Placa tectonică era plină de caverne și tuneluri.

În anul 1969, are loc misiunea Apollo 11. NASA a intrat în posesia unor fotografii care prezentau o deschidere la Polul Nord. Fotografiile nu au fost publicate timp de câteva decenii.

pamant gol

După anii 70, sateliții au fotografiat celebra deschizătură de la Polul Nord. Mai târziu, fotografiile au fost date publicității.

Edmund Halley a fost primul om de știință care în anul 1628 a susținut că aurorele boreale se formează la Polul Nord ca urmare a gazelor care ies printr-o deschizătură care este înconjurată de un inel magnetic și acoperită de nori. Din această cauză spațiul aerian este restricționat prin lege.

CATEGORIES
Share This