NAVA SS COTOPAXI REVINE LA REALITATE DUPĂ CE A FOST DISPĂRUTĂ 90 DE ANI

În data de 24 mai 2015, garda de coastă cubaneză a anunțat că a interceptat o navă fără căpitan care plutea în derivă. Nava se numea SS Cotopaxi și fusese dată dispărută în 25 decembrie 1925.

Autoritățile cubaneze au reperat nava pentru prima oară la începutul lunii mai, dar ea se afla într-o zonă maritimă militară în care accesul era interzis.

Cubanezii au încercat să comunice cu căpitanul și în acest sens au trimis trei nave de patrulă. Toate demersurile au fost fără succes.

Câteva zile mai târziu, când nava s-a apropiat de Cuba, autoritățile cubanezi au putut urca la bordul navei. La bord nu exista nicio persoană, iar nava fusese abandonată de decenii.

După o cercetare atentă a fost descoperit un jurnal de bord care confirma că vasul se numește SS Cotopaxi. Nu se specifica nimic despre misterioasa dispariție a echipajului.

Jurnalul deținea date prețioase despre viața marinarilor până în data de 1 decembrie 1925. În data de 29 noiembrie 1925, vasul a părăsit portul Charleston, Carolina de Nord, spre Havana, Cuba. La bord se aflau 32 de marinari. Vasul transporta 2340 tone de carbon.

Această întâmplare a redeschis subiectul Triunghiul Bermudelor. O zonă care are o suprafață de 500000 de kilometri pătrați cuprinsă între Florida, Porto Rico și Bermude, unde se produc dispariții sau fenomene inexplicabile.

Imaginile luate din satelit au prezentat deasupra acestei zone o formațiune noroasă cu forma de hexagon și cu un diametru de până la 80 de kilometri.

Meteorologii susțin că distribuția norilor este aleatorie. În această zonă, lucrurile stau altfel. În interiorul acestei zone se produc rafale de vânt care ating o viteză de 270 km/h, iar valurile pot avea o înălțime de 14 metri.

S-a spus că disparițiile din Triunghiul Bermudelor sunt cauzate de exploziile de metan care au loc în adâncul oceanului.

În cazul navei Cotopaxi, această variantă nu este plauzibilă. Cei 32 de marinari au dispărut, iar nava a plutit în derivă 90 de ani, fără să fie reperată. La bordul navei nu au fost găsite rămășițe umane, semn că moartea acestora nu s-a produs la bordul navei. Nava a plutit 90 de ani, o adevărată performanță spun specialiștii.

bateau bermudes - NAVA SS COTOPAXI REVINE LA REALITATE DUPĂ CE A FOST DISPĂRUTĂ 90 DE ANI

Referitor la această întâmplare sunt foarte multe întrebări care nu-și au răspunsuri. Probabilitatea să plutești în ocean 90 de ani, fără ca cineva să repereze nava este una foarte mică.

loading...

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns