NASA, UN PROIECT ȘOC PENTRU SALVAREA PLANETEI NOASTRE

NASA, UN PROIECT ȘOC PENTRU SALVAREA PLANETEI NOASTRE

NASA a lansat un proiect pentru salvarea planetei noastre, considerat șoc. Anunțul a fost făcut la începutul anului 2019, de către oficiali NASA și face referire la pericolul pe care asteroizii îl reprezintă asupra planetei noastre. Asteroizi de dimensiuni uriașe, peste 500 de metri, ar putea lovi planeta noastră, iar consecințele ar putea fi devastatoare.

Anunțul face referire la asteroidul Bennu, descoperit în anul 1999, al cărui impact asupra Pământului a fost cotat cu un potențial risc, pe o scară de unu la zece, la nivelul opt. Pentru a elimina acest risc, NASA a lansat un proiect în care încearcă înlăturarea acestui pericol catastrofal.

NASA a lansat o sondă spațială numită Osiris-Rex care va transmite informații cu privire la traiectoria asteroizilor de mari dimensiuni și la probabilitatea unui impact cu planeta noastră. Prin proiectul pe care l-a lansat, NASA speră să modifice traiectoria asteroizilor de mari dimensiuni, prin lansarea unor sonde spațiale care prin forță gravitațională să devieze traiectoria asteroizilor de mari dimensiuni.

Specialiștii au estimat că un asteroid cu o lungime de 500 de metri, prin impactul cu Pământul poate conduce la o catastrofă. Milioane de oameni vor fi victime, iar regiuni întregi vor fi distruse. Un asteroid cu un diametru de un kilometru poate pune capăt civilizației umane.

NASA a comunicat că au fost reperați în orbita Pământului, peste 9000 de asteroizi cu dimensiuni mai mari de 500 de metri. Asteroizii au fost cauza a cinci exctinții care au avut loc pe planeta noastră, care au coincis cu pasajul Soarelui într-o anumită zonă a galaxiei noastre.

terra

Pământul face încojurul galaxiei în 226 milioane de ani, ajungând în zone dense, pline de gaz și praf. Acest pasaj atrage după sine perturbații gravitaționale care conduc la un risc de zece opi mai mare ca să se producă o coliziune cu un asteroid masiv

 
Dacă ți-a plăcut articolul nostru, nu uita să dai un LIKE paginii noastre de Facebook. Astfel, vei primi toate articolele de Cultură Generală!
 
CATEGORIES
Share This