NASA TRAGE ALARMA: OMENIREA RAMANE FARA APA!

În martie 2002, NASA a lansat doi sateliţi de care majoritatea nici nu a auzit. Aceşti sateliţi sunt numiţi GRACE, iar scopul lor se află în aria de cercetare a recuperării gravitaţiei și a experimentelor climatice.

Lansând semnale De viguros semnale spre Pământ, ei măsoară practic câmpul gravitațional în diferite puncte de pe Terra, care pot varia, scrie capital.ro, citand Business Insider.

 Sateliţii operează în colaborare cu German Operations Space Center, Jet Propulsion Lab din California şi Centrul din Austin pentru Cercetări Spaţiale al Universităţii Texas, scrie publicaţia The Daily Reckoning, citată de portalul de ştiri Business Insider.

Pe lângă studierea câmpului gravitațional al Pământului pentru informații științifice pure, sateliții GRACE s-au dovedit a fi de neprețuit în măsurarea multe resurse Pământului, în special apa proaspătă.

GRACE poate de exemplu prezice inundațiile majore, aşa cum a fost cazul în 2011, când râul Missouri a inundat zonele adiacente, deoarece sistemul acestor sateliţi poate determina saturația solului cu apă și astfel predispoziția la inundații.

fara apa - NASA TRAGE ALARMA: OMENIREA RAMANE FARA APA!

În ultimele săptămâni, GRACE a finalizat un studiu al celor 37 de mari bazine acvifere din lume și a constatat că mai mult de o treime dintre ele sunt folosite la rate nesustenabile – acestea sunt drenate mult mai rapid decât procesele naturale le pot restaura, scrie The Daily Reckoning.

loading...

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns