Take a fresh look at your lifestyle.

NASA, PROIECTE NEBUNEȘTI SAU PAȘI SPRE VIITOR

Pe lângă proiectele obișnuite de a studia Universul, de a lansa sateliți sau de a trimite oameni în spațiu, NASA derulează proiecte care pentru unii par îndrăznețe, pentru alții sunt nerealizabile sau nebunești. Vă prezentăm câteva dintre acestea.

Compania Made in Space este cunoscută prin faptul că a realizat prima imprimantă 3D care a fost instalată pe Stația Spațială Internațională. În anul 2016, reprezentanții acestei companii au propus celor de la NASA un proiect care a fost numit RAMA, transformarea unui asteroid într-un obiect zburător.

Pentru realizarea acestui proiect vor fi utilizați roboți care vor realiza pe asteroid sistemul electronic de navigație. Odată transformat, asteroidul va fi amplasat pe orbita terestră sau lunară.

El va putea fi utilizat în viitoarele misiuni de explorare spațiale. Proiectul are ca termen final anul 2037. Un alt proiect la fel de îndrăzneț vizează studierea planetei Venus.

În acest sens, vor fi utilizate avioane gonflabile care vor fi lansate pe orbita planetei. Este cunoscut faptul că temperaturile de la suprafața planetei sunt de 480 grade Celsius, iar presiunea atmosferică este de 90 de ori mai mare decât cea a Pământului.

Loading...

Aceste avioane trebuie să facă față unor condiții extreme. Sondele spațiale lansate spre planeta Venus au rezistat doar două zile. Titan este luna planetei Saturn.

Suprafața sa este acoperită de oceane de metan și etan. Glenn Research Center cooperează cu NASA la realizarea unui submarin cu ajutorul căruia să fie explorate oceanele de pe Titan.

Submarinul trebuie să reziste la temperaturi de -179 grade Celsius. Space Works derulează un proiect la fel de spectaculos. Specialiștii acestei companii au propus ca astronauții care vor călători spre planeta Marte să fie adormiți, să li se inducă o stare de hibernare asemănătoare animalelor.

În aceste condiții, nu vor mai avea nevoie de hrană și apă. Este cunoscut faptul că o călătorie spre planeta Marte durează 6 luni. Cercetătorii de la Universitatea California de Sud lucrează la un proiect care presupune construirea unor habitate pe Lună.

rp_nasa.jpg

Pentru acestea va fi utilizat praful de pe suprafața lunară. Constructorii domurilor vor fi roboți specializați în construcții. Domurile trebuie să asigure protecția împotriva radiațiilor. Este un veritabil proiect arhitectural robotic.

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și