NASA primește o „transmisie necunoscută de la Marte”

NASA primește o „transmisie necunoscută de la Marte”

Unul dintre robotii NASA activi pe Marte, rover-ul Opportunity a funcționat pentru o perioadă foarte lungă de timp pe Planeta Roșie.

În luna iulie a acestui an, o furtună puternică de praf s-a produs în zona în care activa și astfel, robotul a intrat în modul de hibernare.

Specialiștii NASA au crezut că acesta nu se va mai întoarce niciodată la viață, pentru că panourile solare au fost distruse de puternica furtună. Fără modulul de colectare a energiei și cu bateriile goale, rover-ul Opportunity se pregătea să intre în istorie.

Dar neprevăzutul s-a întâmplat și dintr-o dată rover-ul s-a trezit la viață. Atunci când nimeni nu se aștepta, Opportunity a ieșit din starea de hibernare și a început să transmită noi imagini spre Terra.

Specialiștii NASA sunt de părere că acest semnal nu este unul real și că Opportunity nu s-a trezit la viață cum s-ar fi crezut ci a fost o eroare. De partea cealaltă, iubitorii teoriilor conspiraționiste susțin că încă o dată NASA ascunde adevărul și că semnalul primit de la Opportunity este asemănător cu cel primit de la sonda spațială Voyager. Acestă sondă a încetat să mai funcționeze, dar după o perioadă de timp, a început să transmită iar.

Acest fenomen este unul extrem de straniu și după cum ne îndeamnă conștiința să credem, nicio sondă spațial care se defectează nu se repară singură.

Cu siguranță că ea a fost ”ajutată” de o forță exterioară pentru a retransmite pe Terra. Ufologiștii susțin că informațiile primite de la această sondă, după ce a fost ”reparată” sunt eronate și nu fac decât să ne ducă în eroare.

Rover-opportunity-Signal-ET12-Nov.-22-14.29

Revenind la rover-ul de pe Marte, pasionații de OZN-uri susțin că semnalul venit după mult timp după ce a fost declarat stricat, nu face altceva decât să inducă oamenii de știință în eroare.

Este posibil ca un OZN să se fi apropiat prea mult de Opportunity și din acest motiv, acesta din urmă a avut o trezire la viață și a transmis un semnal. Cu toate acestea, specialiștii de la NASA susțin că acest semnal a fost unul fals și din acest motiv nu a fost analizat niciodată. Ciudat, nu?

CATEGORIES
Share This
>