Stiinta

NASA planuieste capturarea unui asteroid si transformare sa intr-o statie spatiala

Cercetătorii de la NASA sunt în curs de a pune bazele unui proiect impresionant, care constă în capturarea unui asteroid și de a-l transforma în bază de cercetare. Cel puţin așa arătă unul dintre proiectele pe următoarea decadă pe care NASA dorește să-l implementeze cu succes. Pentru ca acest fapt să devină realitate este nevoie de o finanțare de peste 1,5 miliarde de dolari.

Dacă fondurile vor fi alocate atunci NASA urmează să construiască un lasou prin care să captureze un asteroid de peste 500 de tone. Capturarea se va face cu ajutorul a două navete spațiale care ar elibera o pungă imensă care conține zeci de centuri care se vor încolăci în jurul asteroidului. După capturare, cele două navete spațiale trebuie să-l mute până în apropierea planetei Marte, unde în urma construirii unui baze de cercetare, l-ar propulsa pe o nouă orbită.

Ideea de a exploata resursele naturale pe care le oferă asteroizii datează de mai bine de 100 de ani, dar datorită tehnologiei precare de care a dispus omenire nu s-a putut materializa. Dar se pare că timpul proiectelor mărețe s-a născut și NASA vrea să pună în practică o idee care la prima vedere pare nebunească.

capturarea asteroidului - NASA planuieste capturarea unui asteroid si transformare sa intr-o statie spatiala

Capturarea asteroizilor ar mai deschide o nouă poartă și spre o nouă eră minieră și de exploatare a corpurilor cerești. Odată capturat, orice asteroid ar deveni o sursă bogată de extragere a diverselor materii prime, precum și descoperirea a noi metale.

Totuși, acest proiect dacă va fi aprobat de Casă Albă, va deveni posibil în următorii 10 ani, timp în care specialiștii NASA vor avea posibilitatea să dezvolte tehnologia și aparatură de care vor avea nevoie.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top