Take a fresh look at your lifestyle.

NASA detectează un „sunet misterios” între Saturn și Enceladus. Pare a fi un țipăt

Sonda spațială Cassini, înainte de „moartea” sa, a reușit să înregistreze o cantitate importantă de date cu privire la Saturn și sateliții săi. Aceasta este o zonă interesantă și misterioasă din sistemul nostru solar, care produce anumite sunete, care nu pot fi explicate de specialiștii de la NASA.

Aceste sunete bizare își au originea undeva între Saturn și satelitul său, Enceladus. Oamenii de știință susțin că aceste sunete sunt realizate de valurile de plasmă și pot călători prin câmpul magnetic. Interesant este faptul că au o traiectorie precisă și se regăsesc doar între cele două corpuri cerești.

Pentru ca lucrurile să devină și mai interesante, specialiștii susțin că Enceladus este cel care provoacă aceste sunete și în mod surprinzător, Saturn, ca și când ar avea viață, răspunde cu aceeași monedă. Există un fel de comunicare între cele două corpuri, o comunicare pe care încă nu o putem s-o înțelegem.

Sunetul se naște de la o vibrație în aer care, atunci când ajunge la timpan, este percepută ca sunet. Dacă nu există aer, vibrațiile nu se pot răspândi. Cu toate acestea, undele radio reprezintă o formă de radiații electromagnetice, cum ar fi lumina, generate de câmpurile electrice și magnetice autopropulsate, astfel încât acestea nu au nevoie de aer pentru a călători în spațiu. 

Aceste unde radio sunt transformate în sunet folosind tehnologia radio, pe care am folosit-o mult timp pentru a trimite informații pe planeta noastră. Acesta este exact ceea ce a făcut Cassini.

Sunetul obținut se poate compara cu un vuiet sau un țipăt. Oamenii de știință știu că relația dintre Saturn și Enceladus este diferită de cea dintre Pământ și Lună.

Loading...

În primul rând Enceladus se află în câmpul magnetic al lui Saturn, în timp ce Luna este în afara câmpului magnetic al Pământului. Pornind de la această idee de bază, specialiștii NASA susțin că din acest motiv s-a creat o legătură extrem de strânsă între cele două și probabil că acesta este motivul pentru care comunică.

saturn

 

Enceladus, o lună interesantă

Una dintre cele mai importante descoperiri cu privire la Enceladus este gazul metan. Prezența acestui gaz indică. fără doar și poate, existența vieții. Se crede că o parte din oceanul de metan de pe Enceladus ar putea fi de origine biologică.

Bineînțeles că nu poate fi vorba despre viață inteligentă, ci, poate, despre niște microbi, care produc metanul. Chiar și în aceste condiții, se poate spune că pe Enceladus există viață, în forma sa incipientă.

loading...

Comentariile sunt închise.