Descopera

NASA a descoperit că fiecare planetă are propria muzică. Iată care sunt melodiile celor din sistemul solar

În Universul material, totul vibrează. Stelele transmit unde electromagnetice variabile în timp şi spaţiu. Sunetele muzicale au aceleaşi proprietăţii ondulatorii ca şi lumina ce provine de la stele.

Încă din cele mia vechi timpuri, grecii erau conştienţi de muzica planetelor. Conceptul de muzica sferelor se datorează lui Pitagora, care credea că planetele în mişcarea lor pe sferele celeste produc armonice. În secolul 5 Î.Chr., Pitagora concepea spaţiul dintre Pământ şi stelele fixe, aşezate pe o sferă în jurul Pământului, ca fiind un interval armonic perfect.

De la sfera Pământului la cea a Lunii există un ton, de la sfera Lunii la cea a lui Mercur este un semiton, de la Mercur la Venus, un semiton, de la Venus la Soare este un ton şi jumătate; de la Soare la Marte este un ton, iar câte un semiton de la Marte la Jupiter, de la Jupiter la Saturn, cât şi de la Saturn la sfera stelelor fixe. Suma acestor intervale este egală cu şase tonuri cât sunt cuprinse într-o octavă.

Ani buni mai târziu, Johannes Kepler a fost convins că planetele din sistemul solar sunt aşezate într-o progresie muzicală perfectă. Kepler dezvoltă teoria conform căreia sunetul cel mai grav este produs de cea mai lentă planetă, adică Saturn şi pe măsură ce creşte viteza unei planete sunetele cresc în intensitate.

celestial music - NASA a descoperit că fiecare planetă are propria muzică. Iată care sunt melodiile celor din sistemul solar

În acea vreme nu a fost pe deplin înţeleasă această teorie pentru că aparatura nu permitea ca sunetele să fie auzite de urechea umană. Odată cu dezvoltarea tehnologică, în zilele noastre, NASA a reuşit să capteze sunetele fiecărei planete. Acestea sunt de-a dreptul impresionante şi i-au uimit până şi pe oamenii de ştiinţă.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top