Descopera

Napoleon și cele mai impresionante mistere ale istoriei

Se spune despre Napoleon că și-a urmat steaua. El era destinat să înfăptuiască lucruri mărețe. Goethe afirma despre el că daimonul trebuie să ne conducă în fiecare zi și să ne spună ce să facem în fiecare zi. Napoleon a fost omul iluminat, totdeauna limpede și hotărât, având energie să îndeplinească tot ceea ce el considera că trebuie făcut. Viața sa a fost marșul unui semizeu, din luptă în luptă, din victorie în victorie. Se poate spune că a fost permanent într-o stare de iluminare.

În ultimii ani de viață, această iluminare se pare că l-ar fi uitat, iar steaua norocoasă l-a părăsit. Cum ar fi putut să nu aibă sentimentul unui destin aparte? A reușit în tot ce și-a propus, fiind capabil să supună întreaga lume, în fața propriei voințe. El a fost un Alexandru cel Mare al lumii moderne. Trupele franceze au intrat în Egipt. Deși nu a fost o campanie glorioasă, pentru Napoleon a fost importantă din punct de vedere personal.

Napoleon s-ar fi întâlnit în interiorul unei piramide cu un om care se presupune că ar fi fost contele St. Germain. Contele St. Germain a fost un adept al școlii misterelor care a dus o viață discretă și despre care se spune că nu îmbătrânea. Mai mult, Napoleon a petrecut o noapte singur în acea piramidă. El a angajat o echipă de specialiști care a ajuns la concluzia că Isis este steaua și zeița Parisului.

Pe Arcul de Triumf, Josephine, soția sa, este înfățișată îngenunchind la picioare lui Isis și purtând laurii acesteia. Putem deduce de aici că Napoleon nu s-a identificat pe sine însuși cu Sirius, ci l-a urmat, așa cum Orion urmează steaua Sirius pe cer. În ceremoniile inițiatice ale francmasoneriei, candidatul renaște, la fel ca Osiris, privind către o stea cu cinci colțuri care o reprezintă pe Isis. Josephine, soția sa, era născută într-o familie de francmasoni, ea însăși fiind membră a acestei organizații. Isis și Osiris sunt asociați cu Soarele și Luna. Asocierea aceasta are legătură cu autostructurarea universului, astfel încât să facă posibilă gândirea umană.

În Egiptul antic, răsăritul lui Sirius odată cu cel al Soarelui, la mijlocul lunii iunie, prevestea vărsarea Nilului. În unele tradiții ezoterice, Sirius este Soarele central al universului, în jurul căruia se rotește și astrul nostru. În anul 1813, forțele care îl îndrumau și îi confereau putere l-au părăsit brusc. Așa cum spunea Goethe forțele reacțiunii au năvălit din toate părțile pentru a-l distruge.
Putem remarca același proces în viața unor artiști. Se străduiesc să-și găsească modalitatea de exprimare, trec printr-o perioadă de inspirație în care nicio tușă de penel nu e greșită , ducând eventual arta într-o nouă epocă. Apoi spiritul îl părăsește pe negândite și ei nu-l mai pot regăsi, oricât ar încerca.

Societățile secrete spun că fiecare dintre noi vom trece mai devreme sau mai târziu, prin acest proces de inițiere. Istoricii susțin că printre revoluționarii lui Garibaldi erau foarte mulți francmasoni. La fel au stat lucrurile în revoluția din Ungaria și cu revoluția din Cuba, condusă de Fidel Castro. În prezent, în SUA există peste 13000 de loji, iar la nivel mondial numărul francmasonilor este de 10 milioane. Marii scriitori, adepți ai școlilor misterelor, cum ar fi Servantes sau Shakespeare au susținut că lumea interioară are propria sa istorie, o poveste plină de dileme, suișuri și coborâșuri.

loading...

Ecourile înțelepciunii antice se află pretutindeni în jurul nostru, în numele zilelor din săptămână și ale lunilor anului, în dispunerea sâmburilor într-un măr, ciudățenia vâscului. Dacă nu putem vedea această înțelepciune este din cauza faptului că am fost învăţaţi să nu o vedem. Știința este de părere că idealismul a dominat istoria până în secolul al XVII-lea, când a început discreditarea lui. Știința consideră, de asemenea, că materialismul va rămâne filosofia dominantă până la finele veacurilor. După părerea societăților secrete materialismul va ajunge să fie o eroare de scurtă durată.

napoleon - Napoleon și cele mai impresionante mistere ale istoriei

Știința nu a putut răspunde la toate întrebările omenirii. Supozițiile se clatină pe un fundament minuscul de date concrete. Pentru adevărata cunoaștere trebuie să părăsim insulița de materie pe care ne aflăm. Desigur că materialiștii privesc imaginația cu ochi bănuitori, asociind-o cu fantezia și iluzoriul. Societățile secrete o percep într-o lumină extraordinară. Acest mod de utilizare a imaginației a fost cel care i-a conferit lui Shakespeare sau Mozart, aura divină.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top